Baza gier - brak ocen
Jak w temacie. Przeglądnąłem changelog/propozycje/uwagi lecz nie znalazłem niczego podobnego.
Na liście bazy gier dany tytuł nie wyświetla oceny gry, mimo że jest wystawiona na któreś platformie po kliknięciu na dany tytuł w bazie. Nie powinna być średnia ze wszystkich platform, na którą jest dana gra wydana?
(Zaloguj się żeby zobaczyć zdjęcia)
Przy okazji jeszcze jedno pytanie: szukajka (tzw. pole szukaj) po forum będzie? Bo póki co nie widzę. Nawet na samej górze tylko ogłoszenia, gry, użytkownicy itd.
-
Średnia jest z danej platformy, bo ciężko oceniać grę tak samo zarówno na PC czy PS4.
Tak samo gdyby było razem ktoś by dał 0/10 Forzie, bo jej nie ma na PS4, a 10/10 dla XONE. To jest dobrze zrobione.
Co do szukajki, przekażę programistom.
0 Fajne! -
@konewko w takim wypadku wyświetlanie oceny gry na liście bazy gier nie ma sensu. Chyba, że to pole jeszcze do czegoś innego ma służyć.
0 Fajne! -
Moim zdaniem ma jak największy sens, który uniemożliwi wojenek platformowych, ale ok ;)
0 Fajne! -
@vaGRAnt Oprócz braku wyświetlania ocen na liście gier (dzięki za zgłoszenie, zapisałem już do listy zadań).
Ocenianie działa prawidło tak jak to opisałeś - gra główna ma średnią ocenę ze wszystkich ocen dodanych na poszczególne platformy.
Przykład:
PS4 - ocena 10, XONE - ocena 6
= Średnia ocena ze wszystkich platform (wyświetlana na grze głównej "bezplatformowej") = ocena 8
Dodamy tylko jeszcze wyświetlanie tych ocen na listach gier oraz do recenzji na jaką platformę była wystawiona.
1 Fajne!
Zaloguj się aby napisać odpowiedź
lub załóż konto za darmo