Aktywacja konsoli

hrabia-pawel

1553163607

Cześć,

Pewnie nie jedna osoba z Was dzieli jakieś konto z kolegą/bratem/żoną aby mieć wspólny dostęp do gry. Wiecie, u jednej osoby ustawione jest konto jako podstawowe a u drugiej nie i można się tak dzielić grą. Do tej pory zawsze było tak, że można ją było tylko aktywować na jednym urządzeniu, ale czy coś się zmieniło w tej kwestii?

Pytam, gdyż ostatnio kupiłem grę z kolegą na wspólnym koncie, i standardowo najpierw grę przechodzi jedna osoba a później druga. Co dziwne, tym razem gdy ja przeszedłem grę, kolega aktywował to konto u siebie, ale u mnie nie pojawiła się kłódka. Wchodziłem na to konto, łączyło się ono z internetem więc nie jest to możliwe że to kwestia czasu potrzebnego do zablokowania konta. Więc mamy grę w którą obaj możemy grać jednocześnie mając ustawione konto jako aktywne. To samo z plusem, obaj ustawiliśmy jako aktywne.

Czy ktoś ma jakiś oficjalne potwierdzenie tej informacji, że teraz można aktywować konta na dwóch ps4 czy to może tylko chwilowa anomalia?

•  
    Odznaki:

WymieńGry.pl Ranga Hero

1553170971

Faktycznie dziwna sprawa. Na pewno macie obaj ustawione to konto jako główne?

0 Fajne!
  •  
    mastahluc Support Elite Vip
    Odznaki:

WymieńGry.pl Ranga Hero

WymieńGry.pl Ranga Born to be a Player

WymieńGry.pl Ranga Zasłużony

WymieńGry.pl Ranga Tester

1553192088

Nic się nie zmieniło w kwestii konsoli podstawowej dla konta. Albo kolega nie aktywował swojej konsoli albo macie jakiś korzystny dla was błąd.

2 Fajne!
  •  
    1553364583

Dopytaj kolegi czy na pewno gra ze swojego konta, czy może nie używa tego, na którym jest kupiona gra :D

0 Fajne!
  •  
    1553454396

@hrabia-pawel trudno mi uwierzyć, że ludzie tego nie znają, albo głupa palą, tak czy siak, odkryłeś mały exploit, brawo ty ;)

0 Fajne!

Zaloguj się aby napisać odpowiedź
lub załóż konto za darmo

Wysyłaj szybciej i taniej

Wszystkie przesyłki w jednym miejscu. Sprawnie i elegancko zarządzaj paczkami jak na gracza przystało! Sprawdź co dla Ciebie mamy.

Sprawdzam!
Wbijaj do nowej grupy
Ostatnio na blogu
Nadchodzące premiery gier (18–22 listopada 2024)
19 listopada 2024

Od taktycznych starć po futurystyczne przygody – w tym tygodniu każdy znajdzie coś dla siebie. Sprawdź pełną listę tytułów i dowiedz się, na co warto czekać!

Warto wiedzieć
Jak zapakować i wysłać gry?
24 marca 2019

Pakowanie gier do wysyłki jest bardzo ważnym elementem transakcji. Nieprawidłowo zapakowana gra..

Do góry