Znikające samochody Cyberpunk 2077
Zwracam się z pytaniem do pecetowych graczy Cyberpunk. Czy ten koszmarny efekt znikających samochodów da się jakoś wyłączyć? Załączę link do filmiku z ową sytuacją. Gram na wysokich ustawieniach, wszystko chodzi gładko tylko są w tej grze błędy i wydmuszki tak kłujące w oczy, że to aż boli. Sytuacja ze znikającymi samochodami to chyba najgorszy przykład takiej wydmuszki - efekt niby zagęszczenia ruchu poza miastem, który tak na prawdę jest tylko lewitującymi światłami które znikają po zbliżeniu się do nich a renderuje się w całości może jeden samochód na dziesięć. Rujnuje to kompletnie jakąkolwiek imersję bo przypomina za każdym razem o tym, że gra się w gierkę robioną na kolanie. Że nie wspomnę o znikających ludziach, pojawiających się z nikąd samochodach i dialogach w których postać z którą się rozmawia przez pół gadki rusza ustami a przez pół wcale.
Link do filmiku ze znikającymi samochodami (filmik za dnia, wieczorami są to po prostu lewitujące światła samochodowe gasnące po podjechaniu): https://www.youtube.com/watch?v=y2_3_Hv4foA
-
Opisałeś stan techniczny gry. Będzie lepiej jak to naprawią, Ty tego nie naprawisz.
2 Fajne! -
(Zaloguj się żeby zobaczyć zdjęcia)Ostatnio poszedłem sprawdzić dlaczego wezwany samochód pojawił się niedaleko ale nie przyjechał. I wiecie co? Chyba w całym Night City samochody są wciągane przez asfalt dlatego znikają. Na pewno!
1 Fajne! -
Najlepsze jest to, że raz na jakiś czas poza miastem, jak jedzie się po niesamowicie pustej drodze to pojawia się u mnie sekundowe mrugnięcie samochodów, które powinny jeździć na około - ten faktyczny ruch uliczny. Jak miraż taki, jedziesz jedziesz po pustej drodze i na sekundę ten ruch jest normalny bo widzisz dużo samochodów na około siebie a po tej sekundzie znikają i dalej puste drogi i udawane sylwetki samochodów w oddali.
0 Fajne! -
Na pewno w ustawieniach masz opcje ,,znikające samochody" :)
a tak serio to po prostu niedopracowana gra... sam ciesząc się fabułą śmiałem się z takich problemów lecz w duszy człowiekowi ściska serce przy takiej produkcji
0 Fajne!
Zaloguj się aby napisać odpowiedź
lub załóż konto za darmo