Zakup gry z francji*

anecix

1644571739

* z góry sorka za głupie pytanie 

Cześć wszystkim,

Mam kumpla, który jest przelotem w paryżu, chce aby mi zakupił kilka gier, bo wstępnie potwierdził, że są dostępne.

I tu pytanie, nie chce go obarczać poszukiwaniami np. gry z etykietą po angielsku, bo i tak nie jest za happy, że mu dodatkową robotę podsuwam. Już mknę do sedna! - czy kupując grę z francuską etykietą, gra będzie posiadać angielskie napisy? Czy gry wydawane na rynek europejski, opatrzone są tym samym numerkiem cusa i różnią się tylko etykietą np. właśnie w języku francuskim. Czy są kopie gier wydawane tylko na rynek francuski?

Nigdy nie miałem doczynienia z zakupami poza naszym krajem, a nie chce utopić $$$, bo mam kilka pozycji ;P stąd też pytanie.

•  
    Konto usunięte
    Konto usunięte
    Odznaki:

WymieńGry.pl Ranga Tester

1644574757

To już zależy od samej gry, ale najczęściej gra posiada kilka wersji językowych - o ile mówimy o konsoli Sony/Microsoftu. W przypadku Nintendo ten wskaźnik na pewno jest mniejszy.
    Niektóre wersje europejskie mają inne numerki CUSA, to nie jest zawsze jeden. Z przykładów mogę podać:
    Sackboy A Big Adventure: CUSA18867 i CUSA06313
    Horizon: CUSA01021 i CUSA-07320

Wydaje mi się, że były przykłady gier wydanych tylko na rynek polski i rosyjski - np Diablo III (pozbawione zupełnie wersji angielskiej), więc inne państwa mogą mieć też swoje wersje.

Gdybym miał coś poradzic - to niech kolega czyta etykiety z tyłu. Czasami jest napisane, jakie języki gra obsługuje
    Final Fantasy XV z Japonii lub Hong Kongu mimo wszystko ma kilka języków, w tym angielski, francuski i niemiecki.

Podpowiedzią może być też wyszukiwanie w PSStore
    (Zaloguj się żeby zobaczyć zdjęcia)
    Także do roboty i googlaj co ma angielski, a co nie ma:)

2 Fajne!
  •  
    1644575766

@hajpero 

Dzięki wielkie za podpowiedź!

Będziemy się wspomagać danymi z tylnej etykiety gry oraz dodatkowo nr cusa z wierzchu okładki ;) to powinno wystarczyć!

Oczywiście umkęło mi to, ale poszukiwane gry na ps4 ;)

Na start mam już zaklepane song of horror z angielska etykietą ;P

1 Fajne!
  •  
    1644592691

jezeli ogolnie obsluguje polski to po zakutalizowaniu jej powinna dostac jezyk w jakim jest konsola

1 Fajne!
  •  
    Odznaki:

WymieńGry.pl Ranga Hero

1644593425

@anecix

Tak jak kolega wyżej pisze, jeśli gra pochodzi z europejskiego kraju to powinieneś mieć język polski w grze (jeśli obsługuje ona nasz język).

Niestety Sony znowu poleciało trochę w ch... I zrobiło z grami na ps5 to co było na ps3. Jeśli kupisz grę w danym kraju to język ojczysty będziesz miał, gry z innych krajów będą mieć język tamten plus język międzynarodowy czyli ang... 

Niektórym może to przeszkadzać, innym nie przeszkadza że będą grać w języku ang. Kwestia gustów i guscikow. 

Pewnie są od tego jakieś wyjątki, jak we wszystkim, ale z tego co orientuje się, ma to właśnie tak działać. 

Pozdrawiam 

1 Fajne!
  •  
    1644612329

Wielkie dzięki za odzew.działamy ;)

0 Fajne!

Zaloguj się aby napisać odpowiedź
lub załóż konto za darmo

Wysyłaj szybciej i taniej

Wszystkie przesyłki w jednym miejscu. Sprawnie i elegancko zarządzaj paczkami jak na gracza przystało! Sprawdź co dla Ciebie mamy.

Sprawdzam!
Wbijaj do nowej grupy
Ostatnio na blogu
Nadchodzące premiery gier (18–22 listopada 2024)
19 listopada 2024

Od taktycznych starć po futurystyczne przygody – w tym tygodniu każdy znajdzie coś dla siebie. Sprawdź pełną listę tytułów i dowiedz się, na co warto czekać!

Warto wiedzieć
Jak zapakować i wysłać gry?
24 marca 2019

Pakowanie gier do wysyłki jest bardzo ważnym elementem transakcji. Nieprawidłowo zapakowana gra..

Do góry