Wyjdzie w Graniu
Cześć :)
Od niedawna współprowadzę kanał o grach planszowych na YT - "Wyjdzie w Graniu". Jako w miarę regularny bywalec tutejszego wspaniałego serwisu uznałem, że mogą znaleźć się tu osoby, które to zainteresuje. A i gry planszowe aż tak daleko od swojej elektronicznej "jabłoni" nie upadły (nie jestem pewien czy ta metafora z jabłonią ma sens :D)
Gramy, mówimy, piszemy, nagrywamy. Dzielimy się własną, niefiltrowaną jak papierosy Keitha Richardsa, opinią.
Cyk: link do kanału
Mamy też swoją kolorową stronkę, cyk: wyjdziewgraniu.pl
PS. Żywię nadzieję, że Offtopic to odpowiednie miejsce na taki temat :)
-
@czikenpredator u mnie Sylwester był w dość okrojonym gronie, jednak skończyło się standardowo na dobble i Scrabble.
Zabrakło "tej" ekipy, z którą można by usiąść do prawdziwej planszówki do rana.
2 Fajne! -
@Cezorek Scrabble to w mojej prywatnej ocenie jeden z nielicznych klasyków, które naprawdę zasługują na bycie tym klasykiem. Chociaż też z mojego doświadczenia przy więcej niż 2 graczach często nieludzko długo czeka się na swoją turę :)
0 Fajne! -
Niedługo wracamy z nowymi filmami na nasz kanał, a tymczasem wrzuciliśmy artykuł, który w sumie dotyczy tematu wymieniania gier - tylko, że oczywiście analogowych :) Słyszeliście może kiedyś o "MatHandlu"?
Sekretne (drugie) życie planszówek… na MatHandlu0 Fajne! -
Już wróciliśmy z filmami, więc jeśli komuś brakowało (prawie) śmiesznych recenzji planszówek, a nie śledzi naszej strony/mediów to tutaj Madzia opowiada o "Samotnej Wyspie":
Samotna Wyspa – Recenzja Wyjdzie w Graniu1 Fajne! -
Pozwolę sobie tu poinformować, że ostatnio na kanale spróbowaliśmy czegoś dla nas nowego i chyba w świecie planszówek mniej powszechnego niż w świecie elektronicznym - a mianowicie gameplaya:
Ucieczka: Świątynia Zagłady – GAMEPLAY (Pełna Rozgrywka)
Gra - "Ucieczka: Świątynia Zagłady" - to 10 minutowa, chaotyczna, pełna okrzyków i latających kości próba wydostania się z rozpadającej się, starożytnej, indiańskiej świątyni pełnej skarbów, klątw i ślepych zaułków.
BTW. Który ze znanych z gier uroczych "rabusiów" najlepiej radzi sobie Waszym zdaniem w takich sytuacjach? Nathan Drake? Lara Croft? A może staruszek Indy? Czy jeszcze ktoś inny? :D3 Fajne! -
Jeśli chcielibyście się dowiedzieć jak to jest recenzować gry to dopiero co wrzuciliśmy materiał, w którym kontrowersyjny podróżnik i dziennikarz Mirek "Pogromca" Żukowski zagląda za kulisy powstawania programu i obnaża nasze tajne tajniki radzenia sobie w tej dziczy.
Recenzenci w Dziczy — Czy WWG przetrwa? (Dziennik WWG)
PS Uprzedzam, że w materiale mówimy też o naszym profilu na Patronite, ale warto podkreślić, że wspieranie naszego programu jest w pełni dobrowolne.1 Fajne! -
W najbliższy piątek o godz. 20:00 na naszym kanale odbędzie się stream* pełnej rozgrywki "Wyprawy do El Dorado"
Będą emocjonujące pościgi, wielkie maczety i tropikalny pot na czołach rywalizujących członków naszej ekipy.
Zainteresowanych serdecznie zapraszam - i zachęcam od razu do włączenia przypomnienia na stronie transmisji: https://youtu.be/ytvaGzpBPKs
*mowa tu o publikacji YouTube w formie "premiery", która pozwala na oglądanie materiału wspólnie z nami i komentowanie na bieżąco przebiegu na specjalnym czacie.1 Fajne! -
Jeśli szukacie świeżych, nie za ciężkich i ciekawych planszówek na lato to właśnie z Madzią o tym zrobiliśmy artykuł (i są tam też ze dwa słowa o muzyce):
Orzeźwiające planszówki na wakacyjne upały2 Fajne! -
Może uda mi się Was zainteresować rozmową o tym czemu i gdzie warto zabrać gry poza domem? Oczywiście istnieją świetne, mobilne gry elektroniczne, ale akurat planszówki świetnie nadają do zagrania w fizycznej przestrzeni, w jakimś nieoczywistym otoczeniu.
Kontynuując więc trochę wakacyjną tematykę z artykułu w poprzednim wpisie, zachęcam do sprawdzenia ostatniego odcinka naszego podcastu - i oczywiście do komentowania o jakich dobrych miejscach i pomysłach zapomnieliśmy?
WWG Podcast #7: Gdzie grać, co brać, z kim się bawić, wakacje0 Fajne! -
Coś dla miłośników starego, dobrego tetrisa i wyścigów ze znajomymi, a jednocześnie czasem:
Geometryczne safari – Ubongo | Recenzja
Znacie Ubongo?1 Fajne!
Zaloguj się aby napisać odpowiedź
lub załóż konto za darmo