Wygraj koszulkę Mission Passed! Respect+

maciej_spc Admin

Odznaki:

WymieńGry.pl Ranga UEK GS 2019

WymieńGry.pl Ranga Born to be a Player

WymieńGry.pl Ranga UEK GS 2022

1558564296

K O N K U R S

Mamy dla Was koszulkę z legendarnym napisem Mission Passed! Respect +

Szacunek i udane misje z takim ciuchem gwarantowane! A zasady konkursu mega proste!

Zasady konkursu:

• Napisz tytuł swojej ulubionej gry na konsolę lub pc i uzasadnij swój wybór.

Czas trwania:

• Zgłoszenia do 5 czerwca 2019, godzina 23:59

Zwycięzca:

• Jedna osoba wybrana spośród wszystkich prawidłowych zgłoszeń.

Prosto, szybko i przyjemnie każdy ma szansę zdobyć to cudeńko :) 

Do wyboru rozmiar M lub L. Jedna osoba może napisać tylko jeden post. Duplikaty będą usuwane.

Eat. Play. WymieńGry. Sleep!

Powodzenia! 

•  
    1558605784

God of War, za nawiązanie fabułą do mitologii greckiej i nordyckiej ?

2 Fajne!
  •  
    mastahluc Support Elite Vip
    Odznaki:

WymieńGry.pl Ranga Hero

WymieńGry.pl Ranga Zasłużony

WymieńGry.pl Ranga Tester

1558608461

Sentymentalną podróż czas zacząć. Wybieram tytuł z pierwszego PlayStation - Akuji the Heartless.

Ponieważ jest ekstremalnie mało tytułów osadzonych w klimatach VooDoo dosyć często sięgamy wspomnieniami do tej gry. Fantastyczny klimat mitologi Haiti itp., ciekawy główny bohater - kapłan VooDoo zamordowany w dzień swego ślubu, bestialsko pozbawiony serca i przeklęty czarną magią. Dobre motywacje do zemsty na oprawcy z najbliższej rodziny.

Do tego postać Barona Samedi. Chcę remake!

3 Fajne!
  •  
    Odznaki:

1558636244

Resident Evil 3: Nemesis, jedna z najlepszych residentów, jak nie najlepsza, gdyż te obecne już nie mają tego klimatu; to były czasy jak się grało (często nocami) w tą grę, niezły fun ale i strach za każdymi otwartymi drzwiami by nie usłyszeć słów " S T A R S" ( jak już się je usłyszało to serce biło nieco szybciej tym bardziej, że ja miałem swojego psx podłączonego do kolumn z wieży i odgłosy, bassy były troszkę przeraźliwe) grę te na psx przeszedłem ok 7 razy 

2 Fajne!
  •  
    1558893521
    Heroes of Might and Magic III:  czuję wielki sentyment do tego klasyka. Za dzieciaka szło się po osiedlu dzwonilo po domofonach i  ej idziesz na Heroes 3 A później czekać na swoją turę i  mówienie do każdego "  no ile będziesz się zastanawiać jeszcze nic już nie możesz więcej w tej turze zrobic"
    5 Fajne!
  •  
    1558983546

Red Dead Redemption 2

Najlepsza gra w jaką kiedykolwiek grałem. Motyw rozpadu gangu Dutcha jest czymś nie do opisania. Każdy z nas w młodości miał pewnie swój mały "gang Dutcha", ludzi z którymi myśleliśmy że będziemy zawsze. Ale czas płynie każdy idzie w swoją stronę, to co było kiedyś już nie wróci. Dzieciaki nie zrozumieją. 
    Kilka miesięcy od mojego przejścia gry minęło, a ja w dalszym ciągu jestem oczarowany tą grą. Grałem w setki gier. Mass Effect, God of War, Wiedźmin, Mafia. Wszystkie gry są wybitne. Ale po miesiącu - dwóch od przejścia, już nie pamiętałem o nich. Z RDR2 jest inaczej. Korci mnie żeby zagrać 2 raz. Ale nie. Wiem, że 2 przejście to nie będzie to samo. Chce zapomnieć, wymazać z pamięci fabułę i rozkoszować się tą emocjonalną przygodą jeszcze raz. 

4 Fajne!
  •  
    konewko Elite Vip
    Odznaki:

WymieńGry.pl Ranga Hero

WymieńGry.pl Ranga Tester

1559062729

Nie mam jednej ulubionej gry i bardzo trudno ją wybrać spośród setek, które ograłem. Wybieram zatem jedną z nich.

NieR: Automata

Od momentu jak wkroczyłem na ścieżkę japońskich gier, wśród których znalazłem swój nowy dom, Automata jest jedną z gier, które zrobiły na mnie największe wrażenie. Muzyka i storytelling wystarczyły, by ten tytuł znalazł się w piątce moich ulubionych gier. Trudno mi opisać emocje, które we mnie buzowały, gdy po raz pierwszy wcieliłem się w postaci 2B, 9S i A2. Na początku zainteresowanie, później fascynacja zmieszana z zachwytem, a na koniec współczucie i złość. Akihiko Yoshida (znany głównie z serii Final Fantasy) stworzył fenomenalnych protagonistów, Yoko Taro (Drakengard, Nier) intrygującą i wręcz świetną fabułę, a Keiichi Okabe (Tekken) skomponował muzykę. Wyszło arcydzieło na skalę światową, które niestety nie zostało zauważone tak bardzo jak powinno. Gra sprzedała się w ponad 4 mln kopii.

For the glory of mankind!

4 Fajne!
  •  
    1559240142

Z paru gier można było by wybierać ale i tak THE LAST OF US wymiata na wieki ;) wielki plus za fabułę której nie dostarczy nam żadna gra następnie dwoje glownych bohaterów jest naprawdę dobrze napisana w sumie tak jak reszta napotkanych nam osób. Gra z minuty na minute wciąga co raz bardziej a każdy rozdział nas bardzo zaskakuje. Rozdziały są przemyślane a gra sama w sobie nie jest prosta co stawia nam wyzwanie.. Ale o to chodzi :) do tego te "klikacze" jednym słowem gra miazgator

2 Fajne!
  •  
    Minuta1985 Moderator
    Odznaki:

WymieńGry.pl Ranga Hero

1559259482

Seria Tekken

Nie ma absolutnie innej opcji - Tekken to najbardziej złożone, wielowarstwowe mordobicie jakie powstało od czasu kiedy pierwsza małpa zeszła z drzewa, potarła o siebie dwa krzemienie i wynalazła ogień. Doświadczenie wręcz mistyczne, na bazie którego indiańscy szamani doświadczają wizji na temat przodków i innych wymiarow. Multum postaci, ciosów i technik na które przyswojenie może braknąć googola lat. Tekken to nie tylko suche wciskanie przycisków, to również a może przede wszystkim starcie dwóch osobnych koncepcji pojedynków. O samej psychologii walki możnaby pisać doktoraty a opublikowane teksty byłyby grubości niejednej encyklopedii. A mówiąc bardziej kolokwialnie - Tekken jest jak kobita. Wkurza, irytuje ale jeśli tylko poświęcisz jej chwilę uwagi i docenisz to co ma do zaoferowania odwdzięczy Ci się po wielokroć. Jak to w związku ;-)

4 Fajne!
  •  
    Odznaki:

WymieńGry.pl Ranga Hero

1559308136

Resident Evil 2 z PSX-a z 1998 roku.

Pomimo tego , że długo się zastanawiałem pomiędzy The Last of Us , która dla mnie jest numerem 1 na obecną generację konsol mimo , że to remaster , a Resident Evil 2 z psx z 1998 roku to jednak wygrywa orginał z psx.

Do dzisiaj pamiętam te przechodzące ciarki podczas gry na tv crt 32 cale , a w tamtych czasach to był wypasiony i wielki tv :)

To było ponad 20 lat temu , a pamiętam doskonale pierwsze przechodzenie gry. Niezapomniane wrażenie

Fascynacja całą serią pozostała do dzisiaj , ale uważam , że najlepsze części RE skończyły się na trzeciej części na psx. RE2 absolutnie i bezapelacyjnie najlepszy , RE1 następny i ostatni to  RE3 , który mimo tego , że ostatni na mojej liście to również jest po prostu zajebisty.

2 Fajne!
  •  
    1559311825

Przy wielu grach bawiłem się dobrze, a gram w naprawdę dużo gier. Jednak moją ulubioną do której zawsze miło mi się wraca jest GTA V, z tego powodu iż gier tego typu na rynku jest poprostu za mało. Jest może Watch Dogs, ale brakuje tej grze czegoś. Gta daje mnóstwo swobody w tym co chcemy robić. Postacie w grze, jak i w całej serii, zapadają na długo w pamięć. Muzyka, a dokładniej radio w GTA pozwoliło mi poznać wielu artystów, których teraz regularnie słucham. Cała gra jest dla mnie arcydziełem, pozostaje tylko czekać na następną cześć, która będzie jeszcze lepsza. 

4 Fajne!

Zaloguj się aby napisać odpowiedź
lub załóż konto za darmo

Wysyłaj szybciej i taniej

Wszystkie przesyłki w jednym miejscu. Sprawnie i elegancko zarządzaj paczkami jak na gracza przystało! Sprawdź co dla Ciebie mamy.

Sprawdzam!
Wbijaj do nowej grupy
Ostatnio na blogu
Nadchodzące premiery gier (18–22 listopada 2024)
19 listopada 2024

Od taktycznych starć po futurystyczne przygody – w tym tygodniu każdy znajdzie coś dla siebie. Sprawdź pełną listę tytułów i dowiedz się, na co warto czekać!

Warto wiedzieć
Jak zapakować i wysłać gry?
24 marca 2019

Pakowanie gier do wysyłki jest bardzo ważnym elementem transakcji. Nieprawidłowo zapakowana gra..

Do góry