Trojan na kwarantannie

Jabus

1710450849

Siema mam pytanie, czy jak trojan Vigorf.a zeskanowany przez windows defender jest na kwarantannie to coś jeszcze grozi mojemu komputerowi ?

•  
    1710451159

I czy mogą zostać skradzione mi konta np. steam, google, acebook ?

0 Fajne!
  •  
    1710608273

@Jabus Przeskanuj system jeszcze jakimś programem antymalware. Przeglądarki internetowe - wyczyść cookies. Jeśli chodzi o logowania, to ustawiaj sobie zawsze jakieś dwuskładnikowe logowanie.

0 Fajne!
  •  
    1710664596

@Jabus   Zainstaluj sobie porządnego antywirusa osobiście korzystam z Norton. Nie czułbym się bezpiecznie korzystając tylko z win defender

0 Fajne!
  •  
    konewko Elite Vip
    Odznaki:

WymieńGry.pl Ranga Hero

WymieńGry.pl Ranga Zasłużony

WymieńGry.pl Ranga Tester

1710777078

@Vhaeraun Defender w zupełności starcza, jeżeli wie się jak korzystać z internetu.

Ewentualnie MalwareBytes i już.

1 Fajne!
  •  
    1710797019

@konewko A jest to możliwe, że ten trojan vigorf.a skradł mi np. miejsce zamieszkania, imie nazwisko ? Ogólnie takie informacje prywatne.

0 Fajne!
  •  
    Odznaki:

1710838819

@Jabus wpisz w google i będziesz miał wszystkie odpowiedzi, serio... 

,, Zazwyczaj szkodliwe programy, takie jak Vigorf, są zaprojektowane do pobierania lub instalowania innego malware, wykorzystywania zainfekowanego komputera do wykonywania oszustw związanych z kliknięciami, zapisywania naciśnięć klawiszy i informacji związanych z nawykami przeglądania Internetu przez ofiarę lub zapewnienia cyberprzestępcom dostępu do zainfekowanego komputera i umożliwienia im wykonywania złośliwych działań. Dość często trojany mają za zadanie powodować infekcje łańcuchowe (w celu pobierania i instalowania innego malware). Istnieje wiele złośliwych programów, które mogą być dystrybuowane za pośrednictwem trojanów. Na przykład cyberprzestępcy mogą zaprojektować je w taki sposób, aby infekowały komputer ofiary ransomware, RAT (trojanami zdalnego dostępu), malware bankowym itd. Zainstalowane malware może być wykorzystywane do zdalnego sterowania zainfekowanym systemem, blokowania (szyfrowania) plików i zmuszania ofiar do zapłacenia okupu, kradzieży danych osobowych oraz wykorzystywania ich do generowania przychodów itp. Mówiąc krótko, cyberprzestępcy mogą wykorzystywać malware do wyłudzania pieniędzy od osób i/lub wykorzystywania skradzionych informacji do generowania przychodów w taki czy inny sposób."

1 Fajne!
  •  
    konewko Elite Vip
    Odznaki:

WymieńGry.pl Ranga Hero

1710846842

@Jabus

Do sytuacji, którą opisujesz wystarczy wyciek bazy mailingowej i/lub danych użytkowników z byle jakiej strony, która takie dane przechowuje po rejestracji.

0 Fajne!
  •  
    1710878733

A jak już usunąłem tego trojana to coś mi jeszcze grozi ? Ktoś ma jeszcze dostęp do mojego komputera i danych ? Skanowałem już programami malwarebytes i adw cleaner i nic nie wykryło, usunąłem tego trojana za pomocą FRST.

0 Fajne!
  •  
    konewko Elite Vip
    Odznaki:

WymieńGry.pl Ranga Hero

1710944858
    W obu przypadkach nic już nie zrobisz.
    0 Fajne!
  •  
    1710952916

@konewko To znaczy ?

0 Fajne!

Zaloguj się aby napisać odpowiedź
lub załóż konto za darmo

Wysyłaj szybciej i taniej

Wszystkie przesyłki w jednym miejscu. Sprawnie i elegancko zarządzaj paczkami jak na gracza przystało! Sprawdź co dla Ciebie mamy.

Sprawdzam!
Wbijaj do nowej grupy
Ostatnio na blogu
Nadchodzące premiery gier (18–22 listopada 2024)
19 listopada 2024

Od taktycznych starć po futurystyczne przygody – w tym tygodniu każdy znajdzie coś dla siebie. Sprawdź pełną listę tytułów i dowiedz się, na co warto czekać!

Warto wiedzieć
Jak zapakować i wysłać gry?
24 marca 2019

Pakowanie gier do wysyłki jest bardzo ważnym elementem transakcji. Nieprawidłowo zapakowana gra..

Do góry