Returnal - z czym to się je? :)

kenny2612

Odznaki:

WymieńGry.pl Ranga Zasłużony

1630056128

Hej, wczoraj odpaliłem z ciekawością Returnala. 

Gra wygląda świetnie i w moim odczuciu jest potwierdzeniem że studia zdecydowanie powinny skupić się już tylko na tworzeniu pod nowe generacje (taaak, wiem że $$ musi się zgadzać i trafić do większej ilości osób).

Ale do rzeczy :) Chciałbym zapytać kogoś kto już grał. Wiem że działa to na zasadzie cykli, po śmierci gra odpala się na nowo, tak samo po wyłączeniu konsoli. Jest napewno jakaś fabuła ... i teraz pytanie... czy tą gre trzeba zdać ,,na raz" ? Na jednym odpaleniu? nie ma w żadnym momencie fragmentu że odpalę po 2-3 dniach i gram dalej? 

•  
    Odznaki:

WymieńGry.pl Ranga Hero

WymieńGry.pl Ranga Born to be a Player

1630057909
    Z tego co wiem nie możesz wyłączyć konsoli bo będziesz leciał od początku :) twórcy gry mają chyba wprowadzić albo już wprowadzili opcje save :) wiec grę musisz zrobić teoretycznie na jednym posiedzeniu :) 
    2 Fajne!
  •  
    mastahluc Support Elite Vip
    Odznaki:

WymieńGry.pl Ranga Hero

WymieńGry.pl Ranga Tester

1630058153

Nie ma żadnej formy zapisu rozgrywki w trakcie cyklu. Można najwyżej uśpić konsolę.

Jednak po ukończeniu każdego aktu możesz po prostu odnaleźć wrota do kolejnej lokacji.

Do tego po ukończeniu 3 aktu automatycznie rozpoczynasz cykl w nowym miejscu.

Po ukończeniu ostatniego aktu możesz dowolnie przemierzać wszystkie biomy.

1 Fajne!
  •  
    Odznaki:

1630058418

@mastahluc   olaboga... czyli tak. Odpalę dziś, zdam 1 cykl, rozpocznie się 2, odpalę jutro i zacznę od 2 cyklu? :) 

Nie widzę opcji by siedzieć 20h ,,na raz" żeby zdać grę :D

1 Fajne!
  •  
    1630060908

@kenny2612 zaczniesz od pierwszego,będziesz mógł pominąć bossa którego już raz zabiłeś

2 Fajne!
  •  
    1630063607

Uważam, że przekombinowali. Kto ma teraz czas na takie udziwnienia? Po przekroczeniu pewnego wieku i posiadaniu ratolośli czas biegnie jak oszalały. Gram może trzy razy w tygodniu po max godzinkę i to w nocy. Idiotyczny jest taki pomysł na grę bez możliwości zapisu. Chyba nawet powiem, że debilny. A przynajmniej niezaprzeczalnie niezrozumiały.

1 Fajne!
  •  
    Odznaki:

1630064185

@malik123 no też dla mnie trochę krzywo i nie wiem co dalej bo początek jest świetny i mnie zainteresował

0 Fajne!
  •  
    mastahluc Support Elite Vip
    Odznaki:

WymieńGry.pl Ranga Hero

WymieńGry.pl Ranga Tester

1630070836

Ta gra jest specyficzna. Przejść ją na jednym posiedzeniu można i pewnie zajęłyby to 4-5h. Jednak można to rozbić na sesje po 1,5-2h.

Wygląda to tak (zakładając, że każdy cykl doprowadzi do kolejnego aktu):

- Boss 1.

- Boss 2.

- Boss 3.

- nowe miejsce początkowe po przerwaniu cyklu

- Boss 4.

- akt 5. (chyba nie ma bossa)

- akt 6.

Po każdym akcie i bossie, w nowym cyklu, można znaleźć skrót z miejsca początkowego do kolejnego biomu. Także czas przejścia biomu na nowym cyklu skręca się z tych 20-40 minut do nawet 2 minut.

1 Fajne!
  •  
    Odznaki:

1630071730

@mastahluc   dzięki wielkie! :) 

0 Fajne!

Zaloguj się aby napisać odpowiedź
lub załóż konto za darmo

Wysyłaj szybciej i taniej

Wszystkie przesyłki w jednym miejscu. Sprawnie i elegancko zarządzaj paczkami jak na gracza przystało! Sprawdź co dla Ciebie mamy.

Sprawdzam!
Wbijaj do nowej grupy
Ostatnio na blogu
Nadchodzące premiery gier (18–22 listopada 2024)
19 listopada 2024

Od taktycznych starć po futurystyczne przygody – w tym tygodniu każdy znajdzie coś dla siebie. Sprawdź pełną listę tytułów i dowiedz się, na co warto czekać!

Warto wiedzieć
Jak zapakować i wysłać gry?
24 marca 2019

Pakowanie gier do wysyłki jest bardzo ważnym elementem transakcji. Nieprawidłowo zapakowana gra..

Do góry