[PYTANIE] Wysyłka i odbiór gier przy wymianie

andreo.spc Admin

Odznaki:

WymieńGry.pl Ranga UEK GS 2019

WymieńGry.pl Ranga Born to be a Player

WymieńGry.pl Ranga UEK GS 2022

1750034766

Cześć,

wkraczamy w ostatnie etapy prac nad nowym system transakcji na Wymiengry.pl. Tworzymy uniwersalny koszyk, gdzie będziecie mogli w prosty sposób składać dowolne i przejrzyste propozycje innym graczom. Wprowadzimy wysyłki WG objęte programem ochronnym, dzięki którym będziecie mogli wygodnie nadać, opłacić i monitorować status przesyłek na karcie transakcji.

I tutaj potrzebujmy waszej pomocy, aby rozwiązać problem z określeniem sposobu nadania i odbioru przesyłki (tylko w przypadku wymiany gier gdzie przesyłkę muszą wysłać obie strony). Prosimy podzielcie się z nami swoim doświadczeniem.

Pytanie brzmi: 
Czy przy wymianie gier najczęściej umawiacie się z drugą stroną i nadajecie/odbieracie przesyłkę korzystając z jednego przewoźnika (Paczkomat InPost, Orlen Paczka lub Kurier)?  

Czy może zdarza Wam się częściej np. że wysyłacie komuś gry paczkomatem a sami chcecie otrzymać przesyłkę kurierem lub do Orlen Paczki?

Nie ukrywamy, że wybór jednego przewoźnika do nadania i odbioru przesyłki dla obu stron wymiany (czyli np. obie strony wysyłają Paczkomatem) znacznie ułatwi nam domknięcie prac. Czy wybór jednego wspólnego przewoźnika dla nadania i odbioru przesyłek dla obu stron transakcji jest/będzie dla Was oczywistym wyborem?

P.S. Na wszelkie pytania odnośnie nowego systemu koszyka, wysyłek WG i ochrony będziemy Was informować w osobnych tematach gdzie chętnie odpowiemy również na pytania. Tutaj skupmy się proszę na rozwiązaniu problemu nadania/odbioru paczek od jednego operatora.

Z góry dziękujemy wszystkim za podzielenie się swoim zdaniem :)

•  
    Odznaki:

WymieńGry.pl Ranga Zasłużony

1750052969

@andreo.spc    Jeśli o mnie chodzi to ostatnimi czasy wszystko wysyłam paczkomatem InPost i tą samą drogą chciałbym wszystko otrzymywać.

3 Fajne!
  •  
    Odznaki:

WymieńGry.pl Ranga Supporter Bronze

WymieńGry.pl Ranga WOŚP 2020

WymieńGry.pl Ranga Supporter Silver

1750058831

Ja również wysyłam paczkomatem InPost i tak chcę dostać. Bo do paczkomatu mam 100 metrów . A wszystko inne na drugim końcu miasta. Na kuriera to ja nie mam czasu.

1 Fajne!
  •  
    1750059574

Inpost

1 Fajne!
  •  
    1750063564

Inpost,lub Orlen.Teraz wszędzie tego pełno 

1 Fajne!
  •  
    1750065527

InPost w dwie strony.

0 Fajne!
  •  
    1750066526

Tylko inpost , szybko , wygodnie , i do ogarnięcia w apce w 5 minut 

0 Fajne!
  •  
    Odznaki:

1750073389

tylko InPost

0 Fajne!
  •  
    Odznaki:

1750078276

Praktycznie zawsze wybór jest tej samej metody. Dlaczego? Ponieważ jeśli ktoś nie chce poczty i kuriera do domu, to trzeba tą paczkę odebrać i wtedy jedną się wyciąga a drugą wkłada. Ja od niedawna mam paczkomat dhl o pocztex obok domu ;)

0 Fajne!
  •  
    Odznaki:

WymieńGry.pl Ranga Hero

WymieńGry.pl Ranga Supporter Bronze

WymieńGry.pl Ranga Supporter Silver

WymieńGry.pl Ranga Tester

1750089681

W sumie przez WG ostatnio się raczej nie wymieniam, ale praktycznie zawsze robiłem to przez InPost. W ciągu ostatnich lat właściwie nigdy z własnej woli nie wybierałem innego sposobu dostawy, jeśli gabaryty się zgadzały.

0 Fajne!
  •  
    1750093247

Inpost, orlen, dhl mozecie zrobic z pakietem ochronnym jak na olx , a inne formaty na ryzyko uzytkowników . Czyli jesli z pakietem ochronnym to wszystko załatwiamy na stronie , a poza pakietem ochronnym dogadujemy sie tak jak do tej pory.

0 Fajne!

Zaloguj się aby napisać odpowiedź
lub załóż konto za darmo

Ostatnio na blogu
Premiery gier grudzień 2025 – najciekawsze tytuły na koniec roku
3 grudnia 2025

Grudzień to czas, kiedy branża gier wyraźnie zwalnia. Największe tytuły mają już swoje miejsce w kalendarzu, a końcówka roku należy do gier, które nie potrzebują oprawy wielkich konferencji ani głośnych kampanii marketingowych.

Warto wiedzieć
Jak zapakować i wysłać gry?
24 marca 2019

Pakowanie gier do wysyłki jest bardzo ważnym elementem transakcji. Nieprawidłowo zapakowana gra..

Do góry