[PYTANIE] Wysyłka i odbiór gier przy wymianie
Cześć,
wkraczamy w ostatnie etapy prac nad nowym system transakcji na Wymiengry.pl. Tworzymy uniwersalny koszyk, gdzie będziecie mogli w prosty sposób składać dowolne i przejrzyste propozycje innym graczom. Wprowadzimy wysyłki WG objęte programem ochronnym, dzięki którym będziecie mogli wygodnie nadać, opłacić i monitorować status przesyłek na karcie transakcji.
I tutaj potrzebujmy waszej pomocy, aby rozwiązać problem z określeniem sposobu nadania i odbioru przesyłki (tylko w przypadku wymiany gier gdzie przesyłkę muszą wysłać obie strony). Prosimy podzielcie się z nami swoim doświadczeniem.
Pytanie brzmi:
Czy przy wymianie gier najczęściej umawiacie się z drugą stroną i nadajecie/odbieracie przesyłkę korzystając z jednego przewoźnika (Paczkomat InPost, Orlen Paczka lub Kurier)?
Czy może zdarza Wam się częściej np. że wysyłacie komuś gry paczkomatem a sami chcecie otrzymać przesyłkę kurierem lub do Orlen Paczki?
Nie ukrywamy, że wybór jednego przewoźnika do nadania i odbioru przesyłki dla obu stron wymiany (czyli np. obie strony wysyłają Paczkomatem) znacznie ułatwi nam domknięcie prac. Czy wybór jednego wspólnego przewoźnika dla nadania i odbioru przesyłek dla obu stron transakcji jest/będzie dla Was oczywistym wyborem?
P.S. Na wszelkie pytania odnośnie nowego systemu koszyka, wysyłek WG i ochrony będziemy Was informować w osobnych tematach gdzie chętnie odpowiemy również na pytania. Tutaj skupmy się proszę na rozwiązaniu problemu nadania/odbioru paczek od jednego operatora.
Z góry dziękujemy wszystkim za podzielenie się swoim zdaniem :)
-
@andreo.spc Jeśli o mnie chodzi to ostatnimi czasy wszystko wysyłam paczkomatem InPost i tą samą drogą chciałbym wszystko otrzymywać.
3 Fajne! -
Ja również wysyłam paczkomatem InPost i tak chcę dostać. Bo do paczkomatu mam 100 metrów . A wszystko inne na drugim końcu miasta. Na kuriera to ja nie mam czasu.
1 Fajne! -
Inpost
1 Fajne! -
Inpost,lub Orlen.Teraz wszędzie tego pełno
1 Fajne! -
InPost w dwie strony.
0 Fajne! -
Tylko inpost , szybko , wygodnie , i do ogarnięcia w apce w 5 minut
0 Fajne! -
tylko InPost
0 Fajne! -
Praktycznie zawsze wybór jest tej samej metody. Dlaczego? Ponieważ jeśli ktoś nie chce poczty i kuriera do domu, to trzeba tą paczkę odebrać i wtedy jedną się wyciąga a drugą wkłada. Ja od niedawna mam paczkomat dhl o pocztex obok domu ;)
0 Fajne! -
W sumie przez WG ostatnio się raczej nie wymieniam, ale praktycznie zawsze robiłem to przez InPost. W ciągu ostatnich lat właściwie nigdy z własnej woli nie wybierałem innego sposobu dostawy, jeśli gabaryty się zgadzały.
0 Fajne! -
Inpost, orlen, dhl mozecie zrobic z pakietem ochronnym jak na olx , a inne formaty na ryzyko uzytkowników . Czyli jesli z pakietem ochronnym to wszystko załatwiamy na stronie , a poza pakietem ochronnym dogadujemy sie tak jak do tej pory.
0 Fajne!
Zaloguj się aby napisać odpowiedź
lub załóż konto za darmo