PS4 pytanie o błąd twardego dysku

Lysy0800

1645281677

Cześć 

Od jakiegoś czasu, przy próbie uruchomienia czegoś z dysku zewnętrznego, wyskakuje mi komunikat jak w załączeniu.

Wiecie może co z tym można zrobić? Czy jest jakiś sposób na przeskanowanie dysku?(Zaloguj się żeby zobaczyć zdjęcia)

•  
    1645516510

moze po podlaczeniu do pc windows zmienil system plikow  najprostszy sposob to format

0 Fajne!
  •  
    Odznaki:

WymieńGry.pl Ranga Supporter Bronze

WymieńGry.pl Ranga Supporter Silver

WymieńGry.pl Ranga Zasłużony

1645518623

@Lysy0800 to bardzo dobrze, że nie znalazł. To znaczy, że sam dysk jest w porządku, a problemem jest inny - np. ze złączem. Najpierw spróbuj z innym kablem USB.

PS Jaki masz konkretnie model dysku?

0 Fajne!
  •  
    1645536870

@mrsolo

Nie wydaje mi się. Nie formatowałem dysku ani nie ingerowałem w pliki. 

@Ratnay

Seagate Game Drive 2TB dedykowany PS4.

0 Fajne!
  •  
    1645537039

@Lysy0800 ale przez sama mozliwosc wyswietlenia go moglo tak byc

0 Fajne!
  •  
    1645537055

i tak niedziala wiec co szkodzi sformatowac

0 Fajne!
  •  
    Odznaki:

WymieńGry.pl Ranga Born to be a Player

1645538511

Najlepiej iść do kogoś podłączyć do ps4 i zobaczyć czy będziesz miał ten sam komunikat 

0 Fajne!
  •  
    1645539191

@mrsolo Otóż działać- działa, tylko, że wyskakują błędy podczas grania w gry na nim zainstalowane.

Cyberpunka przerzuciłem na HD konsoli. Jest póki co ok. Co do reszty- nie sprawdzałem jeszcze po skanowaniu pod pc.

0 Fajne!
  •  
    1645539736

@Lysy0800   nie prosciej by bylo isc na forum na ktorym sa ludzie ktorzy sie znaja? np  pcforum polskie

0 Fajne!
  •  
    1645555276

@mrsolo Mój problem jest konsolowy. I znalazłem tu odpowiedz- po skanowaniu HDtune i podłączeniu dysku do PS4 wszystko jest jak najbardziej OK.

Dzięki za pomoc!

2 Fajne!
  •  
    1645643087

Dziś problem się powtórzył w postaci "wykrzykników" przy grach zapisanych na HD. Wystarczyło przeskanować dysk w trybie uruchomiania konsoli i jest wszystko znów OK.

Czyli pewnie chodzi po części o to, że nie "odłączam" dysku z poziomu PS4 przed wyłączaniem samej konsoli.

0 Fajne!

Zaloguj się aby napisać odpowiedź
lub załóż konto za darmo

Wysyłaj szybciej i taniej

Wszystkie przesyłki w jednym miejscu. Sprawnie i elegancko zarządzaj paczkami jak na gracza przystało! Sprawdź co dla Ciebie mamy.

Sprawdzam!
Wbijaj do nowej grupy
Ostatnio na blogu
Nadchodzące premiery gier (18–22 listopada 2024)
19 listopada 2024

Od taktycznych starć po futurystyczne przygody – w tym tygodniu każdy znajdzie coś dla siebie. Sprawdź pełną listę tytułów i dowiedz się, na co warto czekać!

Warto wiedzieć
Jak zapakować i wysłać gry?
24 marca 2019

Pakowanie gier do wysyłki jest bardzo ważnym elementem transakcji. Nieprawidłowo zapakowana gra..

Do góry