Playstation 4 bardzo wolne pobieranie z Netu po kablu
Siemanko, mam taki problem ze na PS4 podłączonym na kablu wolno ściągają mi się pliki w porównaniu do PC.
Testując internet po przez opcje przetestuj połączanie osiągam wyniki pobierania 60-80Mb/s a przesyłania 60-90Mb/s (jest to zmienne), gdzie na PC Speed test pokazuje prędkości - pobieranie: 811 Mb/s a wysyłanie 920 Mb/s. Skąd taka rozbieżność?
Da radę "podkręcić" pobieranie na PS4?
-
Poszukaj w Google jak poprawnie skonfigurować router (jakie porty odblokować). Do tego sprawdź na różnych DNS (przy konfigurowaniu połączenia w konsoli).
Ogólnie nigdy nie osiągniesz takiej prędkości, jaką pokazują różnorakie testy.
Mimo wszystko uważam, że twoje wartości są bardzo dobre.
BTW - najlepiej pobieraj w trybie spoczynku.
0 Fajne! -
@mastahluc dzięki dzięki, dziś będę próbował różne opcje. Jak już mam to chciałem wykorzystać ten internet bo jak widzę na steam że gierka ok 20gb pobiera się
w 2 - 3 min a na PS to około godziny to sie irytuje, bo moja główna platforma jest jednak PS.
0 Fajne! -
Pobieraj najlepiej jak cię nie ma w domu. Masz taką opcję w aplikacji PlayStation. Ja dzięki temu zawsze mam gry pobrane jak wracam do domu. Albo włączam pobieranie na noc lub przed wyjściem do pracy.
0 Fajne! -
będę musiał tak zrobić i tak pobierać. sprawdziłem teraz i na WIFI 5Ghz mam pobieranie 155.7Mb/s a przesyłanie 148.9 Mb/s... na kablu 2x mniej, może sprawdzę na innym kablu jak to śmiga
@edit , dobra panowie , sprawa rozwiązana.... winny... STARY KABEL . Na innym kablu mam zależy od pomiaru 500Mb/s download i 300 Mb/s wysyłanie.0 Fajne!
Zaloguj się aby napisać odpowiedź
lub załóż konto za darmo