Playstation 4 bardzo wolne pobieranie z Netu po kablu

Kubannn5888

1572361810

Siemanko, mam taki problem ze na PS4 podłączonym na kablu wolno ściągają mi się pliki w porównaniu do PC.
Testując internet po przez opcje przetestuj połączanie osiągam wyniki pobierania 60-80Mb/s a przesyłania 60-90Mb/s (jest to zmienne),  gdzie na PC Speed test pokazuje prędkości - pobieranie: 811 Mb/s a wysyłanie 920 Mb/s. Skąd taka rozbieżność?
Da radę "podkręcić" pobieranie na PS4?  

•  
    mastahluc Support Elite Vip
    Odznaki:

WymieńGry.pl Ranga Hero

WymieńGry.pl Ranga Born to be a Player

WymieńGry.pl Ranga Zasłużony

WymieńGry.pl Ranga Tester

1572434189

@Kubannn5888

Poszukaj w Google jak poprawnie skonfigurować router (jakie porty odblokować). Do tego sprawdź na różnych DNS (przy konfigurowaniu połączenia w konsoli).

Ogólnie nigdy nie osiągniesz takiej prędkości, jaką pokazują różnorakie testy.

Mimo wszystko uważam, że twoje wartości są bardzo dobre.

BTW - najlepiej pobieraj w trybie spoczynku.

0 Fajne!
  •  
    1572436294

@mastahluc dzięki dzięki, dziś będę próbował różne opcje. Jak już mam to  chciałem wykorzystać ten internet bo jak widzę na steam że gierka ok 20gb pobiera się

w 2 - 3 min a na PS to około godziny to sie irytuje, bo moja główna platforma jest jednak PS. 

0 Fajne!
  •  
    mastahluc Support Elite Vip
    Odznaki:

WymieńGry.pl Ranga Hero

WymieńGry.pl Ranga Born to be a Player

WymieńGry.pl Ranga Zasłużony

WymieńGry.pl Ranga Tester

1572438020

@Kubannn5888

Pobieraj najlepiej jak cię nie ma w domu. Masz taką opcję w aplikacji PlayStation. Ja dzięki temu zawsze mam gry pobrane jak wracam do domu. Albo włączam pobieranie na noc lub przed wyjściem do pracy.

0 Fajne!
  •  
    1572440510

będę musiał tak zrobić i tak pobierać. sprawdziłem teraz i na WIFI 5Ghz  mam pobieranie 155.7Mb/s a przesyłanie 148.9 Mb/s... na kablu 2x mniej, może sprawdzę na innym kablu jak to śmiga

@edit , dobra panowie , sprawa rozwiązana.... winny... STARY KABEL . Na innym kablu mam zależy od pomiaru 500Mb/s download i 300 Mb/s wysyłanie. 

0 Fajne!

Zaloguj się aby napisać odpowiedź
lub załóż konto za darmo

Wysyłaj szybciej i taniej

Wszystkie przesyłki w jednym miejscu. Sprawnie i elegancko zarządzaj paczkami jak na gracza przystało! Sprawdź co dla Ciebie mamy.

Sprawdzam!
Wbijaj do nowej grupy
Ostatnio na blogu
Nadchodzące premiery gier (18–22 listopada 2024)
19 listopada 2024

Od taktycznych starć po futurystyczne przygody – w tym tygodniu każdy znajdzie coś dla siebie. Sprawdź pełną listę tytułów i dowiedz się, na co warto czekać!

Warto wiedzieć
Jak zapakować i wysłać gry?
24 marca 2019

Pakowanie gier do wysyłki jest bardzo ważnym elementem transakcji. Nieprawidłowo zapakowana gra..

Do góry