Nowe zmiany: limit ogłoszeń i rozszerzenie listy blokowania
Cześć wszystkim!
Wsłuchaliśmy się w Wasze opinie – wielu z Was zwracało uwagę na zbyt dużą liczbę powtarzających się ogłoszeń wystawianych z kilku kont. Chcąc zadbać o fair-play i przejrzystość serwisu, wprowadzamy limit 20 aktywnych ogłoszeń na jedno konto. Niebawem wszystkie ogłoszenia użytkowników, którzy przekraczają limit zostaną anulowane (każde z tych kont otrzymało wiadomość z informacją).
Planujemy ewentualne wprowadzenie płatnych opcji zwiększenia limitu (np. do 50, 100 czy 500 lub ogólnie powyżej 20 ogłoszeń) dla osób, które chcą wymieniać/sprzedawać więcej, ale nie posiadają działalności gospodarczej (te konta są już oznaczone jako SKLEP).
Kwoty (i oznaczenie takich kont) nie są jeszcze ustalone – chętnie poznamy Waszą opinię w tej sprawie!
Dodatkowo rozbudowujemy funkcję listy blokowania.
Wkrótce będzie można ograniczyć wybranego użytkownika poprzez wybranie 1 lub więcej opcji:
-
ukrycie jego ogłoszeń (zarówno na liście, jak i w kokpicie),
-
blokadę możliwości wysyłania Ci ofert,
-
blokadę możliwości wysyłania Ci wiadomości.
Wierzymy, że te zmiany pozytywnie wpłyną na komfort korzystania z serwisu. Dzięki za wszystkie sugestie – to właśnie dzięki Wam wymiengry.pl się rozwija!
Pozdrawiamy,
Zespół wymiengry.pl
Aktualizacja 30.06:
Od poniedziałku, 30 czerwca, w serwisie obowiązuje limit 20 aktywnych ogłoszeń na konto. Po przekroczeniu limitu dodanie nowego, 21. ogłoszenia będzie niemożliwe. Wprowadzenie tego ograniczenia ma na celu zminimalizowanie działalności osób wykorzystujących serwis do celów zarobkowych, a tym samym poprawę komfortu wymiany między graczami.
Mamy nadzieje, że zmiany te pozytywnie wpłyną na wasze doznania i przyjemność korzystania z serwisu :) Piona!
-
Fajnie jakbyście jeszcze ruszyli opcje filtrowania dla "poszukujących",gdzie wyświetlają się profile tylko z ogłoszeniami,a nie puste konta
2 Fajne! -
@Piksel091 Dzięki za sugestię, zajmiemy tym się również :) Chłopaki i tak już robią niesamowity Matrix z kodem więc po kolei :D
3 Fajne! -
@andreo.spc wiadomo,nie od razu Warszawę odbudowano;)
0 Fajne! -
@andreo.spc a ja wpadłem jeszcze na pomysł urodzinowy :)
Każdy aktywny user (dajmy na to aktywny w ostatnich 30 dniach) otrzymuje urodzinowe doładowanie 1 transakcji za darmo :)
1 Fajne! -
@kenny2612 Pomysł ciekawy tylko rzecz w tym, że my nie zbieramy danych osobowych jak data urodzenia. Mamy gdzieś na tapecie odznaki i gratyfikację za staż w serwisie także na pewno coś się pojawi :)
1 Fajne! -
Drodzy Gracze,
Od poniedziałku, 30 czerwca, w serwisie zacznie obowiązywać limit 20 aktywnych ogłoszeń na konto. Wprowadzenie tego ograniczenia ma na celu zminimalizowanie działalności osób wykorzystujących serwis do celów zarobkowych, a tym samym poprawę komfortu wymiany między graczami. Po przekroczeniu limitu dodanie nowego, 21. ogłoszenia będzie niemożliwe.
Pracujemy jednocześnie nad dalszym rozwojem naszej społeczności – chcemy, aby wymiengry.pl pozostało miejscem uczciwej i przyjaznej wymiany dla graczy. Rozważamy także możliwość zwiększenia limitu do maksymalnie 50 ogłoszeń w ramach płatnej opcji – więcej informacji wkrótce.
Dziękujemy, że jesteście z nami i wspólnie budujecie to miejsce! 🎮
Zespół wymiengry.pl
4 Fajne! -
Możecie dodać możliwości zablokowania użytkownika i że to nie wyświetlany się jego gry bo teraz tak jest,są niektórzy co z chęci zarobku wystawiają.Nie jest to potrzebne żebym wiedział.Zablokowac i nie widzieć więcej.Np.skleoy czy osoby prywatne bo po co ma mi wyświetlać jego gry jak jestem zablokowany a nie mogę złożyć oferty
3 Fajne! -
@Leniwy8888 Rozszerzenie opcji blokowania, w tym ukrycie ogłoszeń (tak jak napisałem w 1 poście) jest w trakcie wdrażania. Jak tylko uruchomimy to damy znać :)
Odnośnie filtrowania ogłoszeń kont graczy oraz ogłoszeń i propozycji od Sklepów to przypominam o istniejących już dwóch opcjach:
1) Na liście ogłoszeń możesz wybrać czy chcesz widzieć ogłoszenia "Wszystkie", "Od Graczy" lub "Od Sklepów":
2) W Ustawieniach w sekcji "Preferencje wymian" możesz na stałe zablokować możliwość otrzymywania propozycji od Sklepów:

P.S. Limit ogłoszeń do 20 został już wprowadzony. Mamy nadzieję, że na nowo docenicie przewietrzoną atmosferę w ogłoszeniach i dacie info w świat o tych zmianach :)2 Fajne! -
Ja od siebie jeszcze dodam by wprowadzić przy ogłoszeniach opcje zaznaczenia czy dlc zostało wykorzystane czy nie.Teraz miałem taką sytuację że poszła wymiana,wszystko ładnie pięknie,ale dlc wykorzystane.Piwze do gościa a ten do mnie że w regulaminie nie ma nic o dlc i nie ma obowiązku wpisywania w opcjach dodatkowych takowej informacji
Przykladowo dałem 2gry za elden ring shadow of the erdtree pewien że otrzymam grę wraz z dlc,a tu wymieniający pisze że wiedziałem co biore,że nie musi informować itp.
Poczułem się oszukany ale ok-bywa
Więc może i tą kwestię ruszyc🤔
1 Fajne! -
@Piksel091 Jest taka opcja od samego początku, trzeba rozwinąć "Pola opcjonalne" przy dodawaniu ogłoszenia.
(Zaloguj się żeby zobaczyć zdjęcia)
Jeśli już mowa o regulaminie to określa on przede wszystkim:§ 8 8. Użytkownicy zobowiązani są do zamieszczania treści zgodnych z prawdą, a w szczególności wprowadzone treści nie mogą wprowadzać pozostałych Użytkowników w błąd.
Problem w tym, że ktoś może nie wiedzieć, że jest wgl kod DLC, może to być dla niego nieistotne czy kod jest wykorzystany bądź nie itd. Pamiętam kilka takich dyskusji w historii serwisu dlatego jeżeli dla nas jest to istotne to zawsze najlepiej dopytać w wiadomości.
0 Fajne!
Zaloguj się aby napisać odpowiedź
lub załóż konto za darmo