Grono zainteresowanych wymianą / sprzedażą / kupnem filmów BluRay
Piszę z ciekawości czy wśród grona wymieniaczy, handlarzy, administracji czy po prostu uczestników strony / forum jak ja znajdą się osoby, którym opcja o osobnym dziale powiedzmy "wymień film" (czytaj: kup i sprzedaj również) nie przeszkadzałaby zanadto i wdrożenie rozbudowa WG.pl w tę stronę w przyszłości mogłaby zaistnieć ku snobistycznie mojej uciesze.
Zdaję sobie sprawę, że wiele filmów można kupić po cenie śmiesznych 40,- w marketach, lecz również wiele edycji kolekcjonerskich, wydań specjalnych czy pakietów / trylogii trzyma cenę i zaufane miejsce, gdzie można by zdecydowanie bezpieczniej niż... (wiadomo gdzie) takimi filmami "pohandlować" byłoby dodatkowym atutem strony. Dla mnie od zawsze wieczór spędzony w domu oznacza film lub gre, przez co zarówno świat gier, jak i wielkiego ekranu to duet czasoumilaczy stąd moja propozycja.
Wy co sądzicie?
-
Jakby bajzlu nie było typu propozycja "dam 2 filmy za grę", to mi to nie przeszkadza ale jak znam życie jak coś jest do wszystkiego to do …
0 Fajne! -
Myślę, że w obecnych czasach (Netflix, HBO GO, zaraz Disney+) filmy na nośnikach mało kogo interesują.
0 Fajne! -
@mastahluc słuszna uwaga
0 Fajne! -
@SFU666 Mogliby to całkowicie odizolować tworząc osobną małą bazę niekoniecznie z okładkami bo to zbyt obszerny projekt, za to z przymusowym dodaniem realnej fotki pudełka.
@mastahluc Żaden netflix w tych czasach nie da takiej jakości jak nośnik. Jak ktoś ogląda na ekranie to bitrate na poziomie jak się uda 10mbs przy fhd to i tak lipton. Pa3ąc po ilości osób kupujących na alletudrogo filmy jest grono które jednak preferuje nośnik.
0 Fajne! -
Sam chciałem to zaproponować, ale takich wymian byłoby bardzo mało i osobiście nie wiem czy jest to warte świeczki.
0 Fajne! -
Są torrenty, cda i inne ustrojstwa, więc po co komu zbierać szajs.
0 Fajne! -
Wiadomo, że żaden stream nie dorówna nośnikowi, ale ludzie są jednak wygodni. Ja sam robię się coraz wygodniejszy i jak obejrzę film w kinie to wystarczy mi jakość streamu przy kolejnym seansie. Mało tego - wystarczy zobaczyć takie zalukaj jaką ma popularność, a jaką oferuje jakość.
Kiedyś, jak GT jeszcze pięknie prosperowało, powstał taki serwis do wymiany filmów - DVD Roller się chyba nazywał. Jeśli o nim nie słyszeliście to można sobie tylko wyobrazić jak małą popularnością cieszyły się wymiany filmami.
0 Fajne! -
@realizator Bez komentarza!
@mastahluc Zgadzam się, ja sam wiele filmów oglądam na netflixe bo wygodniej, lecz wiele chciałbym posiadać na wieczność by móc obejrzeć kiedy tylko zechcę bo jestem troszkę koneserem i do bardzo dobrych obrazów lubię powracać tak jak do gier. Z dvd takiej biblioteczki zbierać nie chciałem nawet gdy było to popularne, lecz przy jakości dzisiejszych standardów bluray (4k) według mnie warto. Również trzeba zaznaczyć, że na tych netflixach filmy są jakiś czas. Również to jest trochę jak z grami, cyfrowe wygodne ale zapewne większość z nas woli fizyczny nośnik, nawet pomijając zaletę odsprzedaży / wymiany. Stąd moja propozycją, lecz jak stwierdził @konewko większe szanse są, że byłaby to gra niewarta świeczki. Szkoda bo może by to funkcjonowało lecz racjonalnie to przyznaję mu rację.
0 Fajne! -
Co do bycia koneserem filmów, ja posiadam tylko pełną kolekcję Obcego wersje kinowe + reżyserskie z ciekawymi bonusami, ale za nic w świecie ich nie oddam :D Stanowią dla mnie zbyt dużą wartość i bardzo dużo mam z tymi filmami wspomnień.
0 Fajne! -
@Damian.zg89 trzymaj sobie lepiej na dysku, a potem i tak usuniesz żeby pobrać w lepszej jakości nowszą wersje. Też tak zbierałem co lepsze filmy to wszystkie z poprzedniej dekady były do wywalenia, bo jakość była śmieszna. Tak samo skończyło się zbieranie kaset vhs (w podstawówce), dlatego odpuściłem już płyty DVD na koszt dysku komputera.
@konewko więcej roboty z implementacją jakiejś zakładki niż osób, które z tego skorzystają. Lepiej zrobić przypięty dział na forum, który będzie widoczny zawsze na głównej czy profilu u każdego usera. btw przydałoby się obok (tzn pod) tymi najnowszymi tematami na forum jeszcze jedno takie okno z popularnymi albo najczęściej odwiedzanymi... no czymś żeby ludzie chcieli kliknąć w jakiś temat co jeden ciekawszy.
1 Fajne!
Zaloguj się aby napisać odpowiedź
lub załóż konto za darmo