GamePass - Podsumowanie 2020
Przeglądając spis gier w abonamencie GamePass, wpadłem na pomysł przygotowania najlepszych gier, które zostały dodane w 2020 roku. Oczywiście starałem się wybrać te większe tytuły, ale podzieliłem całość na gry, które były dodawane miesiącami kolejno. Starałem się wybrać po jednym tytule z miesiąca.
W styczniu oczywiście najbardziej błyszczał tytuł ze studia Rockstar Games, czyli GTA5. Mimo, że gra ma już swoje lata, cały czas jest jedną z najczęściej pobieranych w abonamencie. Obok przygód Trevora i kumpli, początek roku dał nam również Tekken 7. Kultowe nawalanko z kumplami przy piwie znowu się zaczęło.
Drugi miesiąc roku, przyniósł między innymi Final Fantasy XV. Nielada gratka dla fanów serii i chętnych nowicjuszy, którzy pragną spróbować swoich sił z tym legendarnym tytułem.
Marzec był przeładowany mocnymi propozycjami. Fani koszykówki mogli sięgnąć po NBA2k20, aby sprawdzić swoje siły w najnowszej (wtedy) odsłonie. Najnowszy Ace Combat 7 również zgarnął swoją armię zwolenników i stał się jednym z najczęściej pobieranych tytułów w pierwszym kwartale.
W kwietniu Microsoft zadowolił zwolenników piłki nożnej. Football Manager 2020 największym tytułem kwietnia.
Majówkę mogliśmy spędzić grając w mocarny tytuł Rockstar Games, czyli Red Dead Redemption 2.
Letnie, czerwcowe dni to idealny czas na zabawę z No Man's Sky. To jeden z najciekawszych tytułów z abonamentu w tym roku.
Z gier dodanych w lipcu, wybrałem Soulcalibur VI. W wakacyjny czas można było nadrobić sporo zaległych tytułów i wziąć się za te dłuższe.
Sierpień znowu dał mocny strzał fanom symulatorów. Microsoft Flight Simulator ląduje w abonamencie od razu w premierę.
Kultowy tytuł dołącza we wrześniu. Można zacząć historię w Resident Evil 7.
Październik okazał się bardzo obfitym miesiącem dla graczy. Posiadacze GamePass mogli zagrać w jeszcze ciepły Doom Eternal.
Listopad. Poznajemy mocną stronę GamePass Ultimate. Do abonamentu dołącza EA Play, a w nim multum godzin z Battlefieldem, NFS, FIFA, Crysis, Star Wars czy Skate. Oprócz dołączenia EA Play, dostaliśmy również ARK Survival Evolved Explorer Edition, który stał się jedną z najchętniej wybieranych gier abonamentu.
Koniec roku to zdecydowanie czas dla premierowej gry Control i świetnej marki Assetto Corsa.
W pisaniu posta czerpałem informacje ze stron: Microsoft, ppe, worldofxbox oraz Facebook XboxPolska.
-
Bardzo ciekawy post, a co możesz uznać za grę roku z GP ?0 Fajne!
-
@Radnyns ja najbardziej bylem zadowolony z możliwości zagrania w RDR2. Mimo wszystko wiadomo, że dołączenie EAPlay było zjawiskiem roku w abonamencie.
0 Fajne!
Zaloguj się aby napisać odpowiedź
lub załóż konto za darmo