GamePass - Podsumowanie 2020

Cezorek

1609532407

Przeglądając spis gier w abonamencie GamePass, wpadłem na pomysł przygotowania najlepszych gier, które zostały dodane w 2020 roku. Oczywiście starałem się wybrać te większe tytuły, ale podzieliłem całość na gry, które były dodawane miesiącami kolejno. Starałem się wybrać po jednym tytule z miesiąca.

W styczniu oczywiście najbardziej błyszczał tytuł ze studia Rockstar Games, czyli GTA5. Mimo, że gra ma już swoje lata, cały czas jest jedną z najczęściej pobieranych w abonamencie. Obok przygód Trevora i kumpli, początek roku dał nam również Tekken 7. Kultowe nawalanko z kumplami przy piwie znowu się zaczęło.

Drugi miesiąc roku, przyniósł między innymi Final Fantasy XV. Nielada gratka dla fanów serii i chętnych nowicjuszy, którzy pragną spróbować swoich sił z tym legendarnym tytułem.

Marzec był przeładowany mocnymi propozycjami. Fani koszykówki mogli sięgnąć po NBA2k20, aby sprawdzić swoje siły w najnowszej (wtedy) odsłonie. Najnowszy Ace Combat 7 również zgarnął swoją armię zwolenników i stał się jednym z najczęściej pobieranych tytułów w pierwszym kwartale.

W kwietniu Microsoft zadowolił zwolenników piłki nożnej. Football Manager 2020 największym tytułem kwietnia.

Majówkę mogliśmy spędzić grając w mocarny tytuł Rockstar Games, czyli Red Dead Redemption 2.

Letnie, czerwcowe dni to idealny czas na zabawę z No Man's Sky. To jeden z najciekawszych tytułów z abonamentu w tym roku.

Z gier dodanych w lipcu, wybrałem Soulcalibur VI. W wakacyjny czas można było nadrobić sporo zaległych tytułów i wziąć się za te dłuższe.

Sierpień znowu dał mocny strzał fanom symulatorów. Microsoft Flight Simulator ląduje w abonamencie od razu w premierę.

Kultowy tytuł dołącza we wrześniu. Można zacząć historię w Resident Evil 7.

Październik okazał się bardzo obfitym miesiącem dla graczy. Posiadacze GamePass mogli zagrać w jeszcze ciepły Doom Eternal.

Listopad. Poznajemy mocną stronę GamePass Ultimate. Do abonamentu dołącza EA Play, a w nim multum godzin z Battlefieldem, NFS, FIFA, Crysis, Star Wars czy Skate. Oprócz dołączenia EA Play, dostaliśmy również ARK Survival Evolved Explorer Edition, który stał się jedną z najchętniej wybieranych gier abonamentu.

Koniec roku to zdecydowanie czas dla premierowej gry Control i świetnej marki Assetto Corsa.

W pisaniu posta czerpałem informacje ze stron: Microsoft, ppe, worldofxbox oraz Facebook XboxPolska.

•  
    1609605089
    Bardzo ciekawy post, a co możesz uznać za grę roku z GP ? 
    0 Fajne!
  •  
    1609610189

@Radnyns ja najbardziej bylem zadowolony z możliwości zagrania w RDR2. Mimo wszystko wiadomo, że dołączenie EAPlay było zjawiskiem roku w abonamencie. 

0 Fajne!

Zaloguj się aby napisać odpowiedź
lub załóż konto za darmo

Wysyłaj szybciej i taniej

Wszystkie przesyłki w jednym miejscu. Sprawnie i elegancko zarządzaj paczkami jak na gracza przystało! Sprawdź co dla Ciebie mamy.

Sprawdzam!
Wbijaj do nowej grupy
Ostatnio na blogu
Nadchodzące premiery gier (18–22 listopada 2024)
19 listopada 2024

Od taktycznych starć po futurystyczne przygody – w tym tygodniu każdy znajdzie coś dla siebie. Sprawdź pełną listę tytułów i dowiedz się, na co warto czekać!

Warto wiedzieć
Jak zapakować i wysłać gry?
24 marca 2019

Pakowanie gier do wysyłki jest bardzo ważnym elementem transakcji. Nieprawidłowo zapakowana gra..

Do góry