Save'y z PS4 na PS5
Cześć, jak to w końcu jest?
Czy sejwy z profilu na ps4 przejdą też na ps5?
Za 2 tygodnie czeka mnie przeprowadzka na nową konsole a mam zaczęte valhalle i kilka innych gier.
Czy będę musiał zaczynać od nowa czy (OBY) będę mógł kontynuować od starego zapisu?
-
Z save'ami sprawa wygląda następująco:
- przenosząc save z PS4 na PS5 (chmurą lub pendrivem) będzie on kompatybilny z wersją gry na PS4, nie PS5 (zadziała wsteczna kompatybilność),
- żeby save z PS4 działał w wersji gry dla PS5 trzeba to przesłać za pomocą usług online danego twórcy gry (np. dla gier Ubi trzeba skorzystać z wysłania przez Ubisoft Connect, w Spider-Manie również z poziomu gry eksportuje się save),
- save'y z PS4 importowane na PS5 nie działają z grami dedykowanymi dla PS5 (patrz powyżej).
1 Fajne! -
Dzięki wielkie! :)
Fajnie że jest taka opcja bo przy 30h w Valhalli zatrzymałem się i nie gram bo boję się że dodatkowy czas przepadnie przy PS5 ale jeśli możliwość jest to świetnie!1 Fajne! -
Kolega wyżej nie wiem ale ja mam ps5 od miesiąca i najłatwiejszym sposobem jest nie odłączać ps4 ps5 podłączyć pod tom samą sieć WiFi i konsoli się zapyta czy chcesz przenieść profil z ps 4 na 5 można nawet gry przeżucic po przesłaniu wszystko normalnie śmiga nic nie trzeba kombinować
3 Fajne!
Zaloguj się aby napisać odpowiedź
lub załóż konto za darmo