Ring Fit Adventure naprawa

Pogoda

1668766528

Witem,

Mam dość specyficzny problem. Już od roku korzystać z Ring fita i wszystko byłoby fajnie, lecz od jakiegoś czasu czujnik nacisku zaczął źle zbierać dane. W internecie wybadałem, że trzeba parę razy go zgiąć w przeciwnym kierunku i problem powinien zniknąć.

Problem regularnie powracał aż do czasu kompletnego padnięcia owego czujniku. Teraz w stanie spoczynku rejestruje nacisk na obręcz z jakąś tam siłą.

Teraz w sumie można by to oddać na gwarancję i mieć z głowy problem, lecz gdzieś posiałem paragon XDDD

Myślicie, że da radę jeszcze jakoś to naprawić czy najzwyczajniej w życiu kupić nowy egzemplarz z grą (oraz ringiem) czy próbować jakoś to naprawić lub wysłać gdzieś na serwis (jeżeli taki w ogóle istnieję) ?

•  
    1668790846

Jedyne co znalazłem to zamiennik Ring-cona, trochę mniejszy i pewnie jakościowo gorzej, no ale to zamiennik.

https://www.olx.pl/d/oferta/switch-mini-ring-fit-aolion-gra-dla-nintendo-CID99-IDPhIeI.html 

Co do naprawy to szczerze wątpie aby ktoś sie tego podjął, może to z braku części a może ze stosunkowo niedużej wartości urządzenia a okazać się może że naprawa bylaby czasochłonna lub skomplikowana, a każdy spec swój czas ceni. Jak nie zaniesiesz do jakiegoś punktu serwisującego konsole albo chociaż telefony, to sie nie dowiesz.

Kupować nowego zestawu też nie ma co bo zostaniesz z dwoma grami a dubla nie sprzedasz bez Ring-Cona.

Ja bym spróbował z tym zamiennikiem, ale to tylko moje zdanie i nie namawiam, żeby w razie czego na mnie nie było 😉

2 Fajne!

Zaloguj się aby napisać odpowiedź
lub załóż konto za darmo

Wysyłaj szybciej i taniej

Wszystkie przesyłki w jednym miejscu. Sprawnie i elegancko zarządzaj paczkami jak na gracza przystało! Sprawdź co dla Ciebie mamy.

Sprawdzam!
Wbijaj do nowej grupy
Ostatnio na blogu
Nadchodzące premiery gier (18–22 listopada 2024)
19 listopada 2024

Od taktycznych starć po futurystyczne przygody – w tym tygodniu każdy znajdzie coś dla siebie. Sprawdź pełną listę tytułów i dowiedz się, na co warto czekać!

Warto wiedzieć
Jak zapakować i wysłać gry?
24 marca 2019

Pakowanie gier do wysyłki jest bardzo ważnym elementem transakcji. Nieprawidłowo zapakowana gra..

Do góry