PS5 awaria

Erick0674

Odznaki:

WymieńGry.pl Ranga Hero

WymieńGry.pl Ranga Supporter Bronze

1671919082

Cześć pisze w dziwnej sprawie 23.11.br kupiłem PS5 w Neonet i dzisiaj grając w Ragnarok po godzinie gry podczas cutscenki konsola mi się wyłączyła i przez 20 minut była trupem nie reagowała na nic po tym czasie mogłem ja włączyć i póki co działa czy mam się martwić/zgłaszać reklamacje? Gdyż już słyszałem o tym że gow pali konsole 

•  
    Minuta1985 Moderator
    Odznaki:

WymieńGry.pl Ranga Hero

WymieńGry.pl Ranga Zasłużony

1671919530

Może się zgrzała zbyt mocno i musiała ostygnąć przez te 20 minut.

1 Fajne!
  •  
    Odznaki:

WymieńGry.pl Ranga Hero

WymieńGry.pl Ranga Born to be a Player

1671961532

Miałeś jakiś komunikat? Z tego co wiem to powinien się pojawić komunikat o przegrzaniu. Jeśli doszło do przegrzania to jeszcze mam pytanie czy konsola stoi czy leży? Z tego co słyszałem, to jeśli konsola jest pionowo, jest szansa, że ciekły metal może wyciec spod rdzenia i przez to może dojść do przegrzania konsoli.

0 Fajne!
  •  
    Odznaki:

WymieńGry.pl Ranga Hero

WymieńGry.pl Ranga WOŚP 2021

WymieńGry.pl Ranga WOŚP 2020

1671971114

Jedynie, naprawa/wymiana. Prawdopodobnie, kondensator do wymiany. Było, dosyć sporo przypadków, że God of War zmęczył konsolę po 20min, do godziny. Niestety, tak zrobione są PS5, tanim kosztem :/

0 Fajne!
  •  
    Odznaki:

WymieńGry.pl Ranga Hero

1671971156

@Jayou PS5 nie wydaje komunikatów, o przegrzaniu.

1 Fajne!
  •  
    Odznaki:

WymieńGry.pl Ranga Hero

1671977055

Żadnego komunikatu nie miałem po prostu w trakcie cut scenki konsola padła i była trupem przez jakieś 20 minut,konsola leży w poziomie i sam fakt że mam ja miesiąc i już się sypie jest dla mnie mega dziwny (jest to najnowsza wersja konsoli)

0 Fajne!
  •  
    1671983601

Jakoś w God of War Ragnarok wbiłem platynę na PS5 i nic mi się z konsolą nie działo zresztą tak samo jak w innych grach,a było ich naprawdę sporo.Mam konsole od ponad roku i nie miałem ani jednego problemu i ani jednej zawiechy konsoli(konsola jest pionowo i co jakiś czas czyszczenie i to wszystko, chodzi jak nowa)

0 Fajne!
  •  
    Odznaki:

WymieńGry.pl Ranga Hero

1671984481

@Szefo21 to jest loteria, jak z YLOD w ps3. Niektórzy, doświadczyli tego, a jest też grupa. Która, nigdy tego nie doświadczyła. A, niestety...w PS5 nie ma zabezpieczenia nadprądowego, jak w ps4 fat. Mógł, pójść za duży prąd i poszedł kondensator.

0 Fajne!
  •  
    Odznaki:

WymieńGry.pl Ranga Hero

WymieńGry.pl Ranga Born to be a Player

1671991955

@MaciejJB to też jest możliwe. Słyszałem, że zasilacze w PS5 są słabej jakości, mogą spalić most od przedniego gniazda USB. U mnie na przykład gdy chcę podłączyć kabel do ładowania do przedniego gniazda USB to iskry z gniazda lecą. 

@Erick0674 jak masz konsolę na gwarancji to lepiej z niej skorzystaj. To chyba najlepsze rozwiązanie.

0 Fajne!
  •  
    Odznaki:

WymieńGry.pl Ranga Hero

1671993434

Tylko czy sklep przyjmie moja reklamacje gdy im przedstawię moją historię bo teraz konsola działa i pewnie coś wymyśla 

0 Fajne!
  •  
    1672003922

Jak już tak sie stało to na 90% prędzej czy później konsola padnie trupem na stałe ma ona problem s hardware jak najbardziej zalecam reklamacje w sklepie. Mówienie ze tak sie stalo o randomowo i je***c lub ze musi ostygnąć nie ma sensu bo w niewadiliwym modelu nie powinno tak być w ogole

0 Fajne!

Zaloguj się aby napisać odpowiedź
lub załóż konto za darmo

Wysyłaj szybciej i taniej

Wszystkie przesyłki w jednym miejscu. Sprawnie i elegancko zarządzaj paczkami jak na gracza przystało! Sprawdź co dla Ciebie mamy.

Sprawdzam!
Wbijaj do nowej grupy
Ostatnio na blogu
Nadchodzące premiery gier (18–22 listopada 2024)
19 listopada 2024

Od taktycznych starć po futurystyczne przygody – w tym tygodniu każdy znajdzie coś dla siebie. Sprawdź pełną listę tytułów i dowiedz się, na co warto czekać!

Warto wiedzieć
Jak zapakować i wysłać gry?
24 marca 2019

Pakowanie gier do wysyłki jest bardzo ważnym elementem transakcji. Nieprawidłowo zapakowana gra..

Do góry