Ps4 zamulanie, czy to normalne?

kinio26

Odznaki:

WymieńGry.pl Ranga Born to be a Player

1557674730

Mam pytanko czy to normalne w ps4 że tak zamulaja, mianowicie wchodzę w ps store, jestem tam z 10 min i już koniec, zamula, tzn wezmę jakąś grę by poczytać o niej czy kupić i konsola ładuje i ładuje opis, po 5 min załaduje, ale wolę wyjść z profilu wylogowac się i zalogować ponownie i wejsc w ps store na nowo (zajmuje to z 20 sek niż 5 min) i znów mam z 10 min zanim się zamuli, oczywiście podałem przykład na ps store tak samo się dzieje na koncie tzn z 20 min jestem i chce luknac, załadować, listę osób online i też muli, ładuje i ładuje, pytam czy to normalne bo miałem poprzednio ps4 fat i też  tak było i wymieniłem na ps4 pro i to samo, myślałem że to technologia 21wieku ? a tu zonk 

•  
    1557675231

@kinio26

Normalka, nie wiem na ile są to problemy konsoli a na ile problemy z siecią, ale ja też tak mam że czasem wszystko śmiga jak złoto a czasem sklep ładuje się 5-10 minut jakby chciał a nie mógł.

0 Fajne!
  •  
    Odznaki:

WymieńGry.pl Ranga Hero

WymieńGry.pl Ranga Supporter Bronze

WymieńGry.pl Ranga Supporter Silver

WymieńGry.pl Ranga Tester

1557676191

U mnie też sklep dość często muli. Na ps4 są to kilkudziesięcio sekundowe lagi, sytuacja wygląda za to o wiele gorzej w przypadku ps3, gdy zwyczajnie nie mam siły odpalać PS Store i się wku... wkurzać. 

1 Fajne!
  •  
    mastahluc Support Elite Vip
    Odznaki:

WymieńGry.pl Ranga Hero

WymieńGry.pl Ranga Zasłużony

1557677413

Ja polecam przeglądać PS Store albo w aplikacji na telefonie albo w przeglądarce. Nic nie zamula, jak coś się kupi to od razu można dodać do kolejki pobierania. Nie pamiętam kiedy przeglądałem sklep na konsoli.

0 Fajne!
  •  
    1557678543

Lagi PS Store na PS4 to nic, na PS3 potrafi się ładować do godziny. :D

0 Fajne!
  •  
    Odznaki:

WymieńGry.pl Ranga Hero

WymieńGry.pl Ranga UEK GS 2019

1557678719

@kinio26 Zwykła codzienność w PS Store na PS4 :) Ja mam internet 400 Mb/s, po wifi w konsoli pokazuje 50 - 80 Mb/s, a po wejściu do PS Store na konsoli nieraz ładowanie i oczekiwanie jakby internet myślał i myślał i myślał... :)

1 Fajne!
  •  
    Odznaki:

1557679430

@princessa to w ps store tak myślałem ale ze w menu konsoli też? , że trzeba wyjść i wejsc najlepiej bo szkoda nerwów, ps3 to nieraz miałem taki objaw ale jak był dysk prawie zapełniony, wystarczyło usunąć grę jakąś i było ok, już się cieszyłem że prosiak nie będzie miał z tym problemu a tu bez zmian 

0 Fajne!
  •  
    konewko Elite Vip
    Odznaki:

WymieńGry.pl Ranga Hero

1557680510

Na moim PROsiaku laguje nawet menu główne przełączając się między grami, a np. znajomymi ;) A prawdziwego laga to łapie jak jestem w jakiejś grze i chcę sprawdzić czy znajomy jest online albo po prostu godzinę... W sumie to przyzwyczaiłem się do tego, ale ten problem nie był od zawsze...

0 Fajne!
  •  
    Odznaki:

WymieńGry.pl Ranga Hero

WymieńGry.pl Ranga Supporter Bronze

WymieńGry.pl Ranga Supporter Silver

1557686265

@konewko Hm, a może masz po prostu zawalony dysk? Mi menu chodzi dość płynnie, a nie mam nawet pro. 

0 Fajne!
  •  
    mastahluc Support Elite Vip
    Odznaki:

WymieńGry.pl Ranga Hero

1557688713

Na zamulanie konsoli polecam odbudować bazę danych. Warto to robić raz na jakiś czas.

0 Fajne!
  •  
    konewko Elite Vip
    Odznaki:

WymieńGry.pl Ranga Hero

1557689850

@dawid2601

Niedawno to robiłem i nie uswiadczylem większych zmian :/

0 Fajne!

Zaloguj się aby napisać odpowiedź
lub załóż konto za darmo

Wysyłaj szybciej i taniej

Wszystkie przesyłki w jednym miejscu. Sprawnie i elegancko zarządzaj paczkami jak na gracza przystało! Sprawdź co dla Ciebie mamy.

Sprawdzam!
Wbijaj do nowej grupy
Ostatnio na blogu
Nadchodzące premiery gier (18–22 listopada 2024)
19 listopada 2024

Od taktycznych starć po futurystyczne przygody – w tym tygodniu każdy znajdzie coś dla siebie. Sprawdź pełną listę tytułów i dowiedz się, na co warto czekać!

Warto wiedzieć
Jak zapakować i wysłać gry?
24 marca 2019

Pakowanie gier do wysyłki jest bardzo ważnym elementem transakcji. Nieprawidłowo zapakowana gra..

Do góry