Problem z ps2 slim

MaciejJB Vip

Odznaki:

WymieńGry.pl Ranga Hero

WymieńGry.pl Ranga Zasłużony

WymieńGry.pl Ranga WOŚP 2021

WymieńGry.pl Ranga WOŚP 2020

1583882382

Witam wszystkich,

Mam niestety mały problem. Mianowicie chciałem sobie pograć na ps2 w nfs most wanted (nowa- rozpakowana z folii). Lecz, niestety nic się nie dzieje. A inne 15 gier normalnie odpala, bez najmniejszego problemu. Z ciekawości włożyłem płytkę do napędu laptopa i okazało się, że lapek otworzył zawartość płytki. Może ktoś miał podobnie i wie, jak zaradzić. Dziwne, że akurat tej nie chce odpalić...

•  
    Odznaki:

WymieńGry.pl Ranga Born to be a Player

1583915090

Na ps2 jeszcze w folii miałeś gdzie takie sprzedają? Może płytka innego regionu jest niż eu i coś nie trybi, fotkę masz płytki jak i opakowania jak to wygląda ? 

1 Fajne!
  •  
    Konto usunięte
    Konto usunięte
    Odznaki:

WymieńGry.pl Ranga Tester

1583919656

@MaciejJB

proponowalbym przeczyszczenie lasera, ewentualnie kalibracje, Do czyszczenia sam uzywalem paleczek do uszu i alkoholu - izopropylowego, lub zwyklej wódki. Ważne, że gdy czyścisz soczewkę robić ruchy kołowe, zamiast góra-dół lub lewo-prawo.

Co do kalibracji potencjometra, jest mnóstwo filmów na YT jak to zrobić.

Z drugiej strony jednak faktycznie wydaje mi się to nieprawdopodobne, że ktoś jeszcze miał nówkę gry na ps2:>

1 Fajne!
  •  
    Odznaki:

WymieńGry.pl Ranga Hero

1583928276

Dzięki za rady, sprawdzę :) akurat się trafiło od kolekcjonera za 95 zł ;) a co do regionu to europejski z polskimi napisami :)

A co do zdjęć, mnóstwo jest w grafice googla. Dokładnie taka okładka(Zaloguj się żeby zobaczyć zdjęcia)

1 Fajne!
  •  
    Odznaki:

WymieńGry.pl Ranga Born to be a Player

1583954641

Najlepiej jakbyś sprawdził jeszcze u kogoś kto ma ps2 czy działa wtedy byś wiedział czy z twoja konsolą jest coś nie tak 

2 Fajne!
  •  
    Odznaki:

WymieńGry.pl Ranga Hero

1583970198

@kinio26 Sprawdziłem, okazało się że z płytką coś nie tak. Dzisiaj zwróciłem, mam dostać info, czy mi oddaje kasę, czy wysyła nową drugą sztukę :)

Dziękuję za pomoc i można zamknąć temat :)

2 Fajne!
  •  
    Odznaki:

WymieńGry.pl Ranga Hero

1583998520
    Jak będzie miał drugą taką samą nóweczkę to niezły z niego 'kolekcjoner' :-)
    0 Fajne!
  •  
    Odznaki:

WymieńGry.pl Ranga Hero

1584007833

@maciek1422 no powiem Ci, że teraz właśnie odebrałem ojca chrzestnego, który jest w tak idealnym stanie, że ma plomby nałożone z podpisami.

0 Fajne!

Zaloguj się aby napisać odpowiedź
lub załóż konto za darmo

Wysyłaj szybciej i taniej

Wszystkie przesyłki w jednym miejscu. Sprawnie i elegancko zarządzaj paczkami jak na gracza przystało! Sprawdź co dla Ciebie mamy.

Sprawdzam!
Wbijaj do nowej grupy
Ostatnio na blogu
Nadchodzące premiery gier (18–22 listopada 2024)
19 listopada 2024

Od taktycznych starć po futurystyczne przygody – w tym tygodniu każdy znajdzie coś dla siebie. Sprawdź pełną listę tytułów i dowiedz się, na co warto czekać!

Warto wiedzieć
Jak zapakować i wysłać gry?
24 marca 2019

Pakowanie gier do wysyłki jest bardzo ważnym elementem transakcji. Nieprawidłowo zapakowana gra..

Do góry