Problem z ps2 slim
Witam wszystkich,
Mam niestety mały problem. Mianowicie chciałem sobie pograć na ps2 w nfs most wanted (nowa- rozpakowana z folii). Lecz, niestety nic się nie dzieje. A inne 15 gier normalnie odpala, bez najmniejszego problemu. Z ciekawości włożyłem płytkę do napędu laptopa i okazało się, że lapek otworzył zawartość płytki. Może ktoś miał podobnie i wie, jak zaradzić. Dziwne, że akurat tej nie chce odpalić...
-
Na ps2 jeszcze w folii miałeś gdzie takie sprzedają? Może płytka innego regionu jest niż eu i coś nie trybi, fotkę masz płytki jak i opakowania jak to wygląda ?
1 Fajne! -
Konto usunięte1583919656
@MaciejJB
proponowalbym przeczyszczenie lasera, ewentualnie kalibracje, Do czyszczenia sam uzywalem paleczek do uszu i alkoholu - izopropylowego, lub zwyklej wódki. Ważne, że gdy czyścisz soczewkę robić ruchy kołowe, zamiast góra-dół lub lewo-prawo.
Co do kalibracji potencjometra, jest mnóstwo filmów na YT jak to zrobić.
Z drugiej strony jednak faktycznie wydaje mi się to nieprawdopodobne, że ktoś jeszcze miał nówkę gry na ps2:>1 Fajne! -
Dzięki za rady, sprawdzę :) akurat się trafiło od kolekcjonera za 95 zł ;) a co do regionu to europejski z polskimi napisami :)
A co do zdjęć, mnóstwo jest w grafice googla. Dokładnie taka okładka(Zaloguj się żeby zobaczyć zdjęcia)
1 Fajne! -
Najlepiej jakbyś sprawdził jeszcze u kogoś kto ma ps2 czy działa wtedy byś wiedział czy z twoja konsolą jest coś nie tak
2 Fajne! -
@kinio26 Sprawdziłem, okazało się że z płytką coś nie tak. Dzisiaj zwróciłem, mam dostać info, czy mi oddaje kasę, czy wysyła nową drugą sztukę :)
Dziękuję za pomoc i można zamknąć temat :)
2 Fajne! -
Jak będzie miał drugą taką samą nóweczkę to niezły z niego 'kolekcjoner' :-)0 Fajne!
-
@maciek1422 no powiem Ci, że teraz właśnie odebrałem ojca chrzestnego, który jest w tak idealnym stanie, że ma plomby nałożone z podpisami.
0 Fajne!
Zaloguj się aby napisać odpowiedź
lub załóż konto za darmo