Oszust [edit - wyjaśnione]
Temat zamknięty
Witam , jak skontaktowac sie z admin , ze goscia zablokowali i usunęli mi transakcje , , gosc szukał naiwnych i myslal że jak mi napisze ze juz gre wysłal i jak ma konto od 2 dni to ja mu tez wysle , ostrzegam
//edit @maciej_spc - sprawa została wyjaśniona, komentarz w ostatnim poście https://wymiengry.pl/forum/temat/oszust-edit-wyjasnione/ea495c41#post-a9cdc5dd
-
@Nemezis z taką osobą bez jakiś opinii się nie zawiera transakcji tym bardziej że konto kilka dni to tak jakby się samego wyruch..
0 Fajne! -
Koleś był godzinę temu aktywny 😄
1 Fajne! -
@Laska Z jednej strony tak, ale z drugiej taka osoba też musi jakoś zacząć🤔 Wydaje mi się że najlepsza opcja zawierania transakcji z takim użytkownikiem to to że niech on wysyła pierwszy grę a po jej odebraniu i ocenieniu stanu wysyła osóbka oczywiście z większą ilością opinii. Sam teraz mam aktywna transakcję co gościu ma zero opinii i też jak na razie z nim kontaktu nie ma ale na pewno nie zamierzam mu pierwszy wysyłać gry a jak się sprawa będzie przez dłuższy czas tak się utrzymywała to pewnie poproszę admina o pomoc w celu anulowania wymiany.
0 Fajne! -
@Piotrullo wiadomo że każdy z nas musiał jakoś zacząć ale wtedy tak jak piszesz czeka się aż wyślę pierwszy grę i tyle bądź co bądź trzeba być czujnym bo ludzie nawet za 50 zł potrafią kogoś wyjeba..
0 Fajne! -
@Laska Ha 😁 sam zostałem wyje... na Olx za marne 20 zł jak chciałem kupić PS5, gość pisał żebym mu tylko wysłał za przesyłkę a ja że byłem napalony jak dzik na szyszki przelewik zrobiłem od ręki 🙂 wtedy było mi głupio a teraz się z tego śmieje i mam nauczkę na przyszłość 😁
0 Fajne! -
@Piotrullo nie martw się nie jesteś sam mnie gość zrobił na 120 zł za grę więc teraz tylko kupuje z przesyłką Olx
0 Fajne! -
Przesyłka olx też nie jest nic warta, na moim przykładzie kupiłem grę (100zł), ponoć ideał - bez rys, gość posiadał konto 4 lata, same pozytywy. Dostaję grę i tu zonk - porysowana jak tafla lodu na Narodowym. No to co, halo centralo, pomocy olx. A tu kolejny zonk - otrzymał Pan grę X? - pytają. Odpowiadam zatem tak, ale niezgodna z opisem, bo porysowana, a w opisie, że bez rys. Na co oni zamykają sprawę, pieniądze wysyłają do gościa, a mnie odsyłają do regulaminu. Sorry, ale olx od teraz dla mnie to bullshit. Ale nie daruje, sprawa wylądowała na komendzie. Szkoda, że olx umywa łapki :/
0 Fajne! -
@anecix hmm dzięki za cenna przestrogę. Oby mi się to nie stało to lipne podejście Olx chociaż tak samo było w moim przypadku z tym że ja nie dostałem nic a oni nic nie mogą zrobić jedynie pójście na komendę gdzie mi się to nie uśmiechało więc odpuściłem
0 Fajne! -
@Laska.
Sam jestem ciekaw rozwoju wydarzeń, gość idzie w zaparte, że on wysłał ideał ;) bubel jak nic. A mnie boli, bo nigdy nikogo nie oszukałem, 1 raz w życiu mam taką akcje, zawsze dokładam wszelkich starań do każdych wymian, a tu strzał w pysk, wstawaj samuraju, to życie a niejebajka. Mocno, ale to mocno wziąłem to do siebie. A wymieniam się regularnie od 2012 ;0
0 Fajne! -
Zamykam temat do czasu wyjaśnienia - jestem w kontakcie z opisanym użytkownikiem.
@Nemezis napisałem do Ciebie wiadomość.
1 Fajne!
Dodaj odpowiedź do tematu
Temat zamknięty
Zaloguj się aby napisać odpowiedź
lub załóż konto za darmo