Oszust [edit - wyjaśnione]

Temat zamknięty

Nemezis

1642754779

Witam , jak skontaktowac sie z admin , ze goscia zablokowali i usunęli mi transakcje , , gosc szukał naiwnych i myslal że jak mi napisze ze juz gre wysłal i jak ma konto od 2 dni to ja mu tez wysle , ostrzegam 

//edit @maciej_spc - sprawa została wyjaśniona, komentarz w ostatnim poście https://wymiengry.pl/forum/temat/oszust-edit-wyjasnione/ea495c41#post-a9cdc5dd

•  
    1642776429

@Nemezis z taką osobą bez jakiś opinii się nie zawiera transakcji tym bardziej że konto kilka dni to tak jakby się samego wyruch..

0 Fajne!
  •  
    1642776925

Koleś był godzinę temu aktywny 😄

1 Fajne!
  •  
    1642777350

@Laska Z jednej strony tak, ale z drugiej taka osoba też musi jakoś zacząć🤔 Wydaje mi się że najlepsza opcja zawierania transakcji z takim użytkownikiem to to że niech on wysyła pierwszy grę a po jej odebraniu i ocenieniu stanu wysyła osóbka oczywiście z większą ilością opinii. Sam teraz mam aktywna transakcję co gościu ma zero opinii i też jak na razie z nim kontaktu nie ma ale na pewno nie zamierzam mu pierwszy wysyłać gry a jak się sprawa będzie przez dłuższy czas tak się  utrzymywała to pewnie poproszę admina o pomoc w celu anulowania wymiany. 

0 Fajne!
  •  
    1642783332

@Piotrullo wiadomo że każdy z nas musiał jakoś zacząć ale wtedy tak jak piszesz czeka się aż wyślę pierwszy grę i tyle bądź co bądź trzeba być czujnym bo ludzie nawet za 50 zł potrafią kogoś wyjeba..

0 Fajne!
  •  
    1642784895

@Laska Ha 😁 sam zostałem wyje... na Olx za marne 20 zł jak chciałem kupić PS5, gość pisał żebym mu tylko wysłał za przesyłkę a ja że byłem napalony jak dzik na szyszki przelewik zrobiłem od ręki 🙂 wtedy było mi głupio a teraz się z tego śmieje i mam nauczkę na przyszłość 😁

0 Fajne!
  •  
    1642789112

@Piotrullo nie martw się nie jesteś sam mnie gość zrobił na 120 zł za grę więc teraz tylko kupuje z przesyłką Olx

0 Fajne!
  •  
    1642792301

@Laska     

Przesyłka olx też nie jest nic warta, na moim przykładzie kupiłem grę (100zł), ponoć ideał - bez rys, gość posiadał konto 4 lata, same pozytywy. Dostaję grę i tu zonk - porysowana jak tafla lodu na Narodowym. No to co, halo centralo, pomocy olx. A tu kolejny zonk - otrzymał Pan grę X? - pytają. Odpowiadam zatem tak, ale niezgodna z opisem, bo porysowana, a w opisie, że bez rys. Na co oni zamykają sprawę, pieniądze wysyłają do gościa, a mnie odsyłają do regulaminu. Sorry, ale olx od teraz dla mnie to bullshit. Ale nie daruje, sprawa wylądowała na komendzie. Szkoda, że olx umywa łapki :/

0 Fajne!
  •  
    1642792870

@anecix hmm dzięki za cenna przestrogę. Oby mi się to nie stało to lipne podejście Olx chociaż tak samo było w moim przypadku z tym że ja nie dostałem nic a oni nic nie mogą zrobić jedynie pójście na komendę gdzie mi się to nie uśmiechało więc odpuściłem

0 Fajne!
  •  
    1642793422

@Laska.    

Sam jestem ciekaw rozwoju wydarzeń, gość idzie w zaparte, że on wysłał ideał ;) bubel jak nic. A mnie boli, bo nigdy nikogo nie oszukałem, 1 raz w życiu mam taką akcje, zawsze dokładam wszelkich starań do każdych wymian, a tu strzał w pysk, wstawaj samuraju, to życie a niejebajka. Mocno, ale to mocno wziąłem to do siebie. A wymieniam się regularnie od 2012 ;0

0 Fajne!
  •  
    Odznaki:

WymieńGry.pl Ranga UEK GS 2019

WymieńGry.pl Ranga Born to be a Player

WymieńGry.pl Ranga UEK GS 2022

1642798221

Zamykam temat do czasu wyjaśnienia - jestem w kontakcie z opisanym użytkownikiem. 

@Nemezis napisałem do Ciebie wiadomość. 

1 Fajne!
Dodaj odpowiedź do tematu

Temat zamknięty

Zaloguj się aby napisać odpowiedź
lub załóż konto za darmo

Wysyłaj szybciej i taniej

Wszystkie przesyłki w jednym miejscu. Sprawnie i elegancko zarządzaj paczkami jak na gracza przystało! Sprawdź co dla Ciebie mamy.

Sprawdzam!
Wbijaj do nowej grupy
Ostatnio na blogu
Nadchodzące premiery gier (18–22 listopada 2024)
19 listopada 2024

Od taktycznych starć po futurystyczne przygody – w tym tygodniu każdy znajdzie coś dla siebie. Sprawdź pełną listę tytułów i dowiedz się, na co warto czekać!

Warto wiedzieć
Jak zapakować i wysłać gry?
24 marca 2019

Pakowanie gier do wysyłki jest bardzo ważnym elementem transakcji. Nieprawidłowo zapakowana gra..

Do góry