Nietypowa prośba

Jakubowski

1648187208

Czesc, nie wiem czy dobrze wybrałem dział ale mam prośbę skierowana tylko do posiadaczy ps5. Chodzi o to, że jakiś czas temu przestało mi działać wejście słuchawkowe w padzie, próbowałem pada odesłać na gwarancje i tu pojawił się problem - numer seryjny wytarł mi się z kontrolera wiec chcieli zdjęcie potwierdzające to, ale w żadnym formacie z żadnego maila w różnych domenach nie dochodziło do nich zdj, a przynajmniej tak twierdzili. I tu pojawia się moja prośba, czy byłby ktoś tak dobry i podał mi swój numer seryjny pada żebym mógł im podesłać i sfinalizować naprawę gwarancyjna albo ktos kto wyjaśni dlaczego to kiepski pomysł ?

•  
    1648196040

Jak również nie mam wytartych to Ci podeślę.

1 Fajne!
  •  
    1648202032

Jak chciałem reklamować swojego pada, to po podaniu numeru seryjnego, serwis sony był w stanie stwierdzić "pierwszą rejestrację pada w sieci" i od tego czasu liczyli rok gwarancji. Nie wiem na ile to prawda i co jeśli ktoś nie uzywa psnnetwork i gra offline .... ale jeśli to prawda to:

- kod podany ci przez kogos moze byc juz poza okresem gwarancyjnym

- sony nie naprawia padów tylko wymienia na nowe, w związku z tym jesli ktos poda ci swój nr seryjny to w systemie jego pad zostanie zutylizowany i w przypadku jakis problemów sam pozbawi sie ewentualnej gwarancji na swojego pada

0 Fajne!
  •  
    1648203823

@qbavspo  co do drugiej „-„ mogę się zgodzić  aczkolwiek nie ma szans na wyjście z okresu gwarancyjnego bo czytałem ze jest 2 lata a konsola wyszła 1,5 temu 

0 Fajne!
  •  
    1648203994

@Longer jeśli nie boisz się ze stanie się to co pisał @qbavspo to byłbym wdzięczny 

0 Fajne!
  •  
    1648204748

@Jakubowski

Sony daje gwarancje na 1 rok ( do tego czasu reklamujesz pad przez sony)

Sklep daje rękojmię na drugi rok (w drugim roku reklamujesz przez sklep)

Reklamowałem dwa pady jeden przez sony jeden przez sklep, w obu przypadkach w ciagu tygodnia miałem odesłane nowe pady

Jeśli masz dowód zakupu, olej sony i staraj się reklamować przez sklep

@Longer

Jeśli podasz swój nr seryjny bardzo prawdopodobne że właśnie sam się pozbawiasz gwarancji na swojego pada ;)

1 Fajne!
  •  
    1648206884

@Jakubowski spoko ale sprawdzę wieczorem i się odezwę

0 Fajne!
  •  
    1648207174

@qbavspo możliwe ale chwilowo nie mam nawet pewności co do tych naklejek, możliwe że mam wytarte , pad na pewno ma ponad rok bo kupował jakoś 2-3 miesiące po premierze więc jak pisałeś tylko sklep to ratuje.

0 Fajne!
  •  
    1648210077

@qbavspo  No to musiałem coś pomylić, chociaż podejrzewam ze bez numeru seryjnego pada i tak uja załatwię ale spróbuje w sklepie, dzięki za pomoc i nie wiem czy tematy zamyka tu administracja czy nie ale jeśli tak to temat do zamknięcia 

0 Fajne!
  •  
    mastahluc Support Elite Vip
    Odznaki:

WymieńGry.pl Ranga Hero

WymieńGry.pl Ranga Born to be a Player

WymieńGry.pl Ranga Zasłużony

WymieńGry.pl Ranga Tester

1648218207

@Jakubowski  

W sklepie oddaj nie na gwarancję (bo wyślą do Sony) a na rękojmię.

0 Fajne!
  •  
    1648223947

@mastahluc tak chyba zrobię, nie mogę się zabrać za to bo nie będę miał jak grać pare tygodni pewnie 😅

0 Fajne!

Zaloguj się aby napisać odpowiedź
lub załóż konto za darmo

Wysyłaj szybciej i taniej

Wszystkie przesyłki w jednym miejscu. Sprawnie i elegancko zarządzaj paczkami jak na gracza przystało! Sprawdź co dla Ciebie mamy.

Sprawdzam!
Wbijaj do nowej grupy
Ostatnio na blogu
Nadchodzące premiery gier (18–22 listopada 2024)
19 listopada 2024

Od taktycznych starć po futurystyczne przygody – w tym tygodniu każdy znajdzie coś dla siebie. Sprawdź pełną listę tytułów i dowiedz się, na co warto czekać!

Warto wiedzieć
Jak zapakować i wysłać gry?
24 marca 2019

Pakowanie gier do wysyłki jest bardzo ważnym elementem transakcji. Nieprawidłowo zapakowana gra..

Do góry