Nie poprawna wyszukiwarka.
Witam. Postanowiłem napisać tu o wyszukiwarce ogłoszeń na tym serwisie gdyż jest ona dość przeciętna dla przykładu wpisuje : Horizon zero dawn i wyskakuje mi ze niema takiej gry, wiec biorę poprawkę i wpisuje samo horizon i zmieniam na gry ps4 bo wtedy nie wyświetla forzy z xboxa i są 3 strony ogłoszeń z horizon zero dawn. I to nie tylko z tą grą mam problem, większość gier z długimi tytułami bądź znakami ":" tak ma, czy jest na to jakaś rada?
-
W temacie z brakującymi grami można przeczytać:
Ważna uwaga: Wyszukiwarka nie pomija znaków interpunkcyjnych! (nowa wyszukiwarka zostanie niedługo wgrana)Aktualna wyszukiwarka nie pomija jeszcze znaków interpunkcyjnych - docelowa będzie pomijać i wspomagać nawet przy literówce. Np. zamiast: Assassin's Creed: Rogue - Remastered" wpiszcie "Assassin" i znajdzcie wybraną część. Przepraszamy za uniedogodnienia, pracujemy nad wprowadzeniem zmian. Najlepiej sprawdzajcie czy dana gra istnieje poprzez formularz dodawania ogłoszenia, tam wyszukiwarka działa już sprawnie podpowiadając okładki/nazwy gier.0 Fajne! -
A będzie w przyszłości możliwość sortowania ogłoszeń ,wybrania wersji językowej i kupna tylko od zweryfikowanych ?
0 Fajne! -
Na pewno będzie. Zapowiadali to nie raz nie dwa ;-)
0 Fajne! -
Jakbym mógł dodać swoje 3 grosze to fajnie jakby można było wyszukać ogłoszenia po województwie
0 Fajne! -
Można po miejscowości. Wyszukiwania po województwie nigdy nie zrozumiem w kontekście gier.
0 Fajne! -
@mastahluc wyszukiwanie po województwie zdecydowanie usprawnia wyszukanie gier.
Wyszukiwanie po miejscowościach jest dużo gorsze i co najważniejsze dużo bardziej nieskuteczne.
Już podaję przykład dla lepszego zobrazowania.
Np. szukasz jakiejś tam gry i wpisujesz swoją miejscowość. Gry nie ma. A gra jest dostępna na miejscu , powiedzmy kilka kilometrów od Ciebie w jakiejś małej miejscowości i żeby ją odnaleźć musiałbyś wpisać nazwę konkretnie tej miejscowości o której pewnie normalnie nawet nie słyszałeś. Czyli do du..
Ewentualnie jeżeli nie da się wprowadzić po województwie to może coś takiego jak w wyszukiwarce na olx czyli wpisujemy miejscowość i na przykład plus 30km i wyszukuje wszystko w tej odległości.
Coś takiego na pewno usprawniłoby i co najważniejsze ułatwiłoby wyszukanie czegoś co nas interesuje
0 Fajne! -
No dobra - można znaleźć w jakiejś miejscowości 5, 10 czy 20 km od swojej. I co z tego? Przecież koszt dojazdu i powrotu będzie wyższy niż wysyłka pocztą czy paczkomat. Gra to nie auto żeby fatygować się do innego miasta. Nie widzę też przeszkód żeby wyszukać interesujący tytuł i dopiero zerkać po miejscowościach jak już komuś aż tak zależy.
0 Fajne! -
@mastahluc czasami nie chodzi o koszt większy o kilka złotych , a o czas :) Bo grę czy też inny przedmiot masz od razu i nie musisz czekać. I nikt tu nie pisze o wyszukiwaniu 200km dalej tylko o prostym i szybkim wyszukiwaniu gier w pobliżu zamieszkania bez siedzenia z jakąś mapą i wpisywaniu dziesiątek miejscowości.
I faktycznie można szukać tak jak napisałeś. Ale zdecydowanie szybciej i wygodniej byłoby jednak szukać metodą o której pisałem
1 Fajne!
Zaloguj się aby napisać odpowiedź
lub załóż konto za darmo