Negatywna opinia

Friendly

1680554534

Mam pytanie dotyczącej opinii po transakcji. Czy w momencie kiedy wysyłam grę całą i zdrową, okazuje się, że po transporcie zostało pudełko uszkodzone. Bez żadnej konsultacji odbiorca wystawił negatywną opinię, która później będzie źle wpływać na moje transakcje z klientami. Dodam, że odbiorca uwzględnił w swojej opinii "gra dobrze zapakowana".

•  
    1680554558
    Czy jest to słuszna opinia?
    0 Fajne!
  •  
    Odznaki:

WymieńGry.pl Ranga Hero

WymieńGry.pl Ranga Supporter Bronze

WymieńGry.pl Ranga Supporter Silver

WymieńGry.pl Ranga Tester

1680556476

Jeśli już coś cytujesz, cytuj poprawnie: “Paczka dobrze zabezpieczona, brak śladów uszkodzeń”. Użytkownik wspomniał o tym dlatego, bo jeśli paczka została dobrze zabezpieczona i nie nosi żadnych widocznych śladów uszkodzeń, sugeruje to, iż uszkodzenia nie nastąpiły podczas transportu, tylko były tam już wcześniej. No i odnosząc się do dokładnej treści tej opinii — ciężko jest mi wyobrazić sobie sytuację, w której przewoźnik podarł okładkę gry, nie zostawiając śladów na zewnątrz przesyłki.

Jeśli zatem uszkodzenia te wystąpiły wcześniej, sam też wystawiłbym Ci negatywa za brak informacji o nich, choć uważam, że użytkownik faktycznie nieco się pospieszył, nie próbując w pierwszej kolejności odezwać się w wiadomości prywatnej i wyjaśnić tę sprawę. No ale Ty z kolei uderzasz z tym na forum, zamiast napisać bezpośrednio do adminów, bo jeśli faktycznie masz słuszne zastrzeżenia co do tego komentarza, to właśnie kontakt z administracją jest najwłaściwszą opcją. 

8 Fajne!
  •  
    Odznaki:

WymieńGry.pl Ranga Zasłużony

1680588715

@Friendly Okładka podarta, box uszkodzony ale sama przesyłka spakowana dobrze i bezpiecznie ...

hmmm magia?  ;) 

1 Fajne!
  •  
    Odznaki:

WymieńGry.pl Ranga UEK GS 2019

WymieńGry.pl Ranga Born to be a Player

WymieńGry.pl Ranga UEK GS 2022

1680604289

@Friendly Choćbym podjął się pomocy w rozwiązaniu sytuacji to lepiej niż @dawid2601 bym nie odpowiedział.

Proponuję porozmawiać z partnerem wymiany, wyjaśnić sprawę i wspólnie znaleźć rozwiązanie tej sytuacji.
    Jeżeli wszystko dogracie, to poproś wtedy partnera wymiany, aby zgłosił się do nas.

5 Fajne!
  •  
    Odznaki:

WymieńGry.pl Ranga Supporter Bronze

WymieńGry.pl Ranga WOŚP 2020

WymieńGry.pl Ranga Supporter Silver

1680805188

@kenny2612 Bo może w sortowni paczek komuś się paczka rozerwała i tam była klejona. Pisze z doświadczenia.

2 Fajne!
  •  
    Odznaki:

1680818756

@Intj Ok nie można tego wykluczyć jednak aż tak się rozerwała że porwało okładkę gry która jest w kartoniku a także za folią pudełka? Śmiem wątpić ;)

0 Fajne!
  •  
    mastahluc Support Elite Vip
    Odznaki:

WymieńGry.pl Ranga Hero

WymieńGry.pl Ranga Born to be a Player

WymieńGry.pl Ranga Tester

1680843437

@kenny2612  

Po swoich doświadczeniach podpowiem, że po mimo dobrego zabezpieczenia pudełko może się uszkodzić w transporcie w taki sposób, że jest pęknięte i okładka podarta. Przytrafiło mi się tak parę razy oraz gdy ja wysyłałem kontrahentom.

4 Fajne!
  •  
    1686345690
    Jako iż sytuacja wystąpiła kilka miesięcy temu to poszła w zapomnienie, ale prostując sytuacje dla wszystkich niedowiarków, to jednak okazuje się, że nie tylko mi zdarzają się takie sytuacje i czasem warto być wyrozumiałym ;). Nie uważam, że źle postąpiłem poruszając ten temat na forum, ponieważ szanuje czas każdego i jak ktoś miałby ochotę się wypowiedzieć lub doradzić to jest pole do manewru. Odpowiedzi zwrotnej nie uzyskałem do tej pory od gracza, z którym przebiegła wymiana i podejrzewam, że zrobił to umyślnie. Temat zostaje zamknięty, ponieważ nie zależy mi na zemście i raczej ta jedna negatywna opinia nie wpłynęła na dalszy ciąg transakcji.

Pozdrawiam niedowiarków jak i wyrozumiałych ludzi w tym adminów ;)
    0 Fajne!
  •  
    Minuta1985 Moderator
    Odznaki:

WymieńGry.pl Ranga Hero

1686347215

Ja kupowałem na allegro nówkę sztukę KoFXV, koperta bombelkowa elegancka a w środku połamane pudełko. Także tego... Różnie może być tym bardziej że na sortowni to te paczki latają w tę i nazad, nikt tam się z nimi za bardzo nie szczypie.

1 Fajne!

Zaloguj się aby napisać odpowiedź
lub załóż konto za darmo

Wysyłaj szybciej i taniej

Wszystkie przesyłki w jednym miejscu. Sprawnie i elegancko zarządzaj paczkami jak na gracza przystało! Sprawdź co dla Ciebie mamy.

Sprawdzam!
Wbijaj do nowej grupy
Ostatnio na blogu
Nadchodzące premiery gier (18–22 listopada 2024)
19 listopada 2024

Od taktycznych starć po futurystyczne przygody – w tym tygodniu każdy znajdzie coś dla siebie. Sprawdź pełną listę tytułów i dowiedz się, na co warto czekać!

Warto wiedzieć
Jak zapakować i wysłać gry?
24 marca 2019

Pakowanie gier do wysyłki jest bardzo ważnym elementem transakcji. Nieprawidłowo zapakowana gra..

Do góry