Interaktywne gry fabularne
Ostatnio bardzo zainteresowały mnie gry jak w temacie. Zrobiłem platynę w Detroit: Become Human, ograłem Heavy Rain i Ukryty Plan. Teraz planuję zabrać się za Beyond: Dwie Dusze. Wiem, że jest jeszcze ponoć świetne Until Dawn.
Ale czy są inne tego typu gry? Nie mogę znaleźć nigdzie 🤔
PS. Wiem, że są produkcje typu Erica albo The Complex, ale to już są bardziej filmy z wyborami, nie o to mi chodzi.
-
Jak Until Down to od tego samego dewelopera The Dark Pictures Anthology: Man of Medan i Little Hope.
2 Fajne! -
Fahrenheit chyba nie dawno wypuścili na PS4, też od Quantic Dream
4 Fajne! -
Wszystkie gry od Telltale :) , ja w szczególności polecam pierwszy sezon the Walking Dead i the Wolf among us.1 Fajne!
-
Ja gorąco mogę polecić pierwszy sezon Sama & Maxa z PS3 - pięć świetnych epizodów, wykręcony humor i nietypowe zagadki. Dawno nie grałem w tak dobrego point&clicka. Jest jeszcze drugi sezon - nieco słabszy, ale również wart uwagi.0 Fajne!
-
@Majok Fahrenheit Remake to by było coś!
2 Fajne! -
Dzięki za wszystkie propozycje, będę testował!
A chyba nawet dzisiaj zacznę sobie od The Wolf Among Us, bo jest na PS Store za niecałe 15 zł 😀
0 Fajne! -
@NKKWZ po tych dwóch skończyły się dobre gry od Telltale.
Ja od siebie dorzucę Life is Strange Sezon 1.
W moim osobistym rankingu top 10 ubiegłej generacji i najlepsza gra w swoim gatunku.
Na LiS S1 mówię zawsze, że to growe Twin Peaks :)
Mega klimat i warto grać do końca, bo fabuła wgniata zwłaszcza w ostatnim etapie.
1 Fajne! -
Until Down bezprecedensowo najlepszy z wszystkich tych propozycji.
1 Fajne!
Zaloguj się aby napisać odpowiedź
lub załóż konto za darmo