Guitar Hero
Witam. Czy na Xbox Series S zagram np. W Guitar Hero III? Jest możliwość zakupu gry w formie cyfrowej? Interesuje Mnie tylko gra na padzie stąd pytanie o tą część gry. Czy nie da rady i na upartego zostaje tylko zakup x360 ?
Z góry dzięki za odp.
-
Cześć, tylko x360. Chyba, że na kompie zainstalujesz sobie Clone Hero. Wtedy, możesz grać na padzie, klawiaturze, czy też na gitarze ;)
1 Fajne! -
@MaciejJB Wielkie dzięki ;)
0 Fajne! -
@Kowal323 No problemo :)
0 Fajne! -
W tej chwili jedyna możliwość zagrania w GHIII to kupno xbox 360. Żadna gra z serii nie jest kompatybilna z xbox one. Na xbox one wyszło jeszcze GH Live ale trzeba mieć nowy kontroler (moim zdaniem dużo fajniejszy, nawet na starych gitarach gralem tylko trzema palcami, tutaj są dwa rzędy po 3 przyciski). Niestety serwery w tej grze sa juz wyłączone od grudnia 2019 wiec pozostaje przejście kampanii i granie w kółko tych kilkudziesięciu kawałków. Brak jakiegokolwiek info o nowej części. Jest jeszcze Rockband 4, do którego też trzeba mieć kontroler z serii Rockband. Gra nie została wypuszczona na polskim rynku i ciężko ja dostać z gitara czy perkusją. Jeśli masz już gitarę z rockband to jest w sklepie ms wraz z dodatkiem Rivals. Gra działa na konsolach Series.
0 Fajne! -
@KamilTruchta poprawię Cię. Aby grać w Rockband 4, nie trzeba mieć kontrolera (gitary, z serii Rockband). Kompatybilne są, z guitar hero.
0 Fajne! -
@MaciejJB o widzisz, nie wiedziałem, a wiesz może czy zadziała mi tam stary przewodowy xplorer z GH2? Miałem kilka różnych gitar i ta jest dla mnie najlepsza i ta sobie zostawiłem gdyby kiedys wyszedl jakis remake.
0 Fajne! -
@KamilTruchta Niestety, jedynie na PS4/PS5. Microsoft zablokował przewodowe gitary na Xbox One.
0 Fajne!
Zaloguj się aby napisać odpowiedź
lub załóż konto za darmo